Eerste schooldag 2014

Vandaag was de allereerste schooldag. De meiden, en vooral ik, keken er verlangend naar uit. De vakantie duurt hier 3 maanden wat ik persoonlijk veel te lang vind. Ze moesten van mij tijdens de vakantie lezen, rekenen en schrijven. Helaas was het altijd met veel getrek en geduw. Ze hadden geen zin en vinden dat de vakantie dient om te luieren. Mijn dreigingen met “summer school” volgend jaar hadden niet het gewenste effect 😦

In ieder geval zijn ze goed aangezet. De school telt ondertussen meer dan 780 leerlingen en blijft maar uitbreiden. De parking is helaas nu al te klein. Deze morgen was het er een ware overrompeling en stond 2/3 van de auto’s fout geparkeerd. Het is natuurlijk wel zo dat een eerste schooldag niet hetzelfde is als de rest van het jaar. De meeste ouders willen hun kind dan zelf naar school brengen.

Vorige donderdag konden we al met de juffen kennis maken en wisten de meiden dus al in welke klas ze zouden zitten. Voor hen was vooral van belang bij wie ze in de klas zouden zitten. Hier worden nl. elk jaar de namen van de leerlingen flink door elkaar geschud met als gevolg dat je praktisch nooit bij dezelfde klasgenootjes van vorige jaar zit. Het geluk stond echter aan Tine’s kant: ze zit bij haar 2 BFF’s. Ook Hanne was bij de gelukkigen: zij zit bij Madelyn in de klas die enkele huizen verder woont. Vorig jaar zaten ook zij samen.

Ze komen, net zoals vorig jaar, met de bus naar huis. Echter, de namen van de bussen zijn gewijzigd. Nu hebben de bussen geen dierennamen meer, maar nummers welke de kids moeten onthouden. Er was even een misverstand bij Tine (we hadden haar nochtans uitgelegd hoe de vork aan de steel zat), maar ze is toch thuis geraakt 🙂

All’s well that ends well !

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s