Tuin met zwembad

Sinds 2 weekjes is onze tuin met zwembad zo goed als klaar. Het zwembad zelf ligt er al sinds midden juni. We kunnen dus al geruime tijd zalig zwemmen. Maar er moest nog het één en ander opgekuist worden alvorens de tuinman de graszoden kon leggen. De firma die het zwembad geïnstalleerd heeft, Aqua Marine Pools, zou de “werfopkuis” voor zijn rekening nemen. Ze hadden beloofd om de afgezaagde takken mee te nemen. Naar het schijnt gebruiken de Mexicanen dit hout voor op hun barbeque… Ze hadden ook beloofd om de vele stenen/rotsblokken op te ruimen en om de vele, gemorste en grote cementklonters te verwijderen. We hadden ondertussen al een mailtje van de HOA (Home Owners Association) in onze inbox ontvangen dat de rommel diende opgeruimd te worden zoniet zouden we een boete aan ons been hebben. Na verschillende keren om en weer gemaild en getelefoneerd te hebben met onze werfleider werd er uiteindelijk gehoor gegeven aan onze vele oproepen. Een werknemer van AMP heeft de stenen en de cement opgeruimd, maar de afgezaagde takken bleven liggen. Philippe en ik hebben ze dan aan de andere kant van de schutting gelegd zodat ze konden gekleind worden en meegegeven worden met de wekelijkse groenophaling. De grotere takken zouden we dan meegeven met de “large bush collection”. Deze ophaling is een lust voor het oog! Er komt een vrachtwagen met laadbak langs. Op de laadbak is er een soort arm voorzien die bediend wordt via een bedieningspaneel door een arbeider op een stoel. De arm grijpt dan alle takken vast en hijst die in de laadbak. Niemand hoeft zich moe te maken! Fantastisch toch?

Toen alle takken eindelijk weg waren, kon de tuinman de graszoden leggen. Deze liggen er nu enkele weken en ze hechten zich goed vast aan de bodem mede dankzij het dagelijks sproeien ervan. Het was nog niet nodig om het irrigatiesysteem aan te zetten omdat we geregeld een goede bui over ons heen kregen, de tuinslag was voldoende.

Aangezien de temperatuur hier stilaan de 100 graden overschrijdt, wilden we het irrigatiesysteem weer in werking laten treden. Het is pas toen dat we gemerkt hebben dat er een sproeikop stuk was. Waarschijnlijk komt dit doordat de kraan altijd maar aan en af reed in onze tuin over één en hetzelfde stuk. Via Angie’s List (een website waar allerlei diensten aangeboden worden) kwamen we uit op een firma die “sprinkler”systemen herstelt en bijregelt: Green Tree. Die mannen zijn vorige week langsgekomen en voerden de reparaties uit want er waren verschillende sproeikoppen stuk. Ondertussen maakten we van de gelegenheid gebruik om de sprinklers bij te regelen. Het heeft immers geen zin om de plaats waar het zwembad ligt te besproeien… Temeer dat water hier duur is en we Tine’s schoolproject in het achterhoofd hebben (Save water-project).

Ik heb vooraan nog eens een poging ondernomen om iets te planten: 2 rozenstruikjes die, eens ze zich goed genesteld hebben, tegen de droogte bestand zijn, vlijtige liesjes, Angelonia en nog een paar plantjes waarvan ik de naam niet ken. Voor het ogenblik worden ze niet opgegeten! Ik heb echter wel een raar “iets” ontdekt… er zit dus wel degelijk één of ander dier in onze tuin die de grond omwoelt. Ik zou het graag eens bezig zien… Ik zal toch eens aan Philippe moeten vragen of hij de infraroodcamera wil installeren…

Oh ja, eigenlijk wil ik in de achtertuin nog allerlei struiken planten, maar dat zal voor in het najaar zijn, denk ik…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s