A “late over”, Flemings and K&K afscheid…

De meisjes mochten gisterenavond bij Savannah en Alyssa een “late over” houden. Ter verduidelijking: a late over is a sleep over without the sleeping over… Ze mochten blijven tot 21u dan moesten ze afgehaald worden want bij de familie Cox worden er geen sleep overs gedaan. De reden hiervoor is simpel. De familie Cox bestaat uit moeder en vader Cox en 4 dochter tussen de 4 en de 12 jaar. Meisjes in het algemeen dansen nogal graag en blijkbaar is er ooit eens 1 van de vriendinnen te enthousiast geweest en zou een vaas, die een grote emotionele waarde had, gebroken hebben. Moeder Cox vond dit helemaal niet leuk en sindsdien worden er dus geen sleep overs meer gehouden. Aangezien Tine en Savannah en ook Hanne en Alyssa BFF’s zijn, zijn ze er al veel geweest en voelen ze zich er al goed thuis… Hanne zei zelf eens dat ze daar wel wilde wonen. Toen ik vroeg of ze me niet ging missen zei ze “Nee, ik zie je toch op school als je in de bib bezig bent?!” Tja, de waarheid uit een kindermond…

Gisteren mochten ze er zwemmen in de community pool met glijbaan, pizza eten en samen knutselen en spelen. Hanne had haar Elsa-kleed aan (van de film Frozen, welke we eindelijk, na al die maanden!, aan een betaalbare prijs gevonden hebben. Ik weet niet wie er blijer was zij of ik…) waarin ze nu elke dag rondloopt en voor geen geld van de wereld wil uitdoen als we ergens naartoe moeten. Gelukkig is Alyssa even bezeten van de film en konden ze deze samen naspelen.

Op de momenten dat de meiden bij de familie Cox vertoeven, profiteren wij van onze herwonnen vrijheid. Gisteren zijn we naar een fantastisch steakhouse, Fleming’s genaamd, geweest. Deze keten heeft restaurants over heel Amerika. Een link naar hun website vind je hier. We hebben er hele lekkere Nieuw Zeelandse wijn gedronken. Deze kwam van de “Babich Family Estates”! What’s in a name, right? In 1916 immigreerde de Kroaat Josip Babich naar Nieuw Zeeland en begon er vervolgens wijn te verbouwen. Tegenwoordig winnen ze allerhande “awards” met hun uitstekende wijnen die wereldwijd geprezen en geloofd worden. De wijn wordt verbouwd in de Marlborough-streek, naar verluid één van de beste wijnstreken van Nieuw Zeeland. Meer info hierover vind je hier. Het eten was eveneens heerlijk. De garçon vertelde wat de specialiteit van de avond was: volgens Philippe red fish, volgens mij cat fish (we hadden hem niet goed verstaan want hij sprak nogal snel)… In ieder geval was het een super lekkere witte vis met krokante “Brussels sprouts” en pommes dauphinoises. Nadien nog een heerlijke moelleux aux chocolat naar binnen gespeeld, welke volgens de menukaart met Belgische chocolade gemaakt was.

Deze avond was er het “afscheidsfeestje” voor Kiliane en Karel, 2 trotse en trouwe VIA-ers. Karel is voor zijn werk (hij werkt aan de universiteit van Austin – afdeling chemie) in Texas. Oorspronkelijk gingen ze maar één jaar blijven, maar door omstandigheden zijn het er uiteindelijk 2 geworden. Kiliane, zijn vrouw, keert midden augustus al naar België terug, Karel maakt pas eind augustus een korte tussenstop in België alvorens ze samen voor onbepaalde tijd naar Zuid-Korea verhuizen (eveneens voor het werk). K & K maakten trouw deel uit van de selecte groep VIA-ers en namen aan (bijna) elke party deel. Alvorens ze een nieuw avontuur tegemoet gaan, nodigen we hen graag nog even bij ons uit.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s