VIA IV Party – VIA V party

Toen Wendy juist weg was, was het stil in huis zonder haar lach, maar ondertussen gaat alles terug zijn normale gangetje en zijn we het alweer gewoon. Zaterdag 19 juli hadden we een BBQ voor het gezin van Tine’s en Hanne’s BFF (dezelfde mensen die ons op Kerstavond hadden uitgenodigd). Het weer was zalig, de sfeer bijzonder goed (de meisjes zijn niet uit het zwembad geweest), de gesprekken aangenaam… Meer moest dat niet zijn… Ik had een Belgische/Europese twist aan de BBQ gegeven: lekkere Italiaanse salami en brie als aperitiefhapjes, koude patatjes met bieslook en mayonnaise bij een overheerlijke steak en als dessert Oost-Vlaamse vlaai. Als backup dessert had ik vanille-ijs voorzien met verse aardbeien. Vier van de 6 meisjes vonden het lekker, de andere 2 niet… Maar ze hadden wel geproefd! Dat op zich maakte me al blij.

Zondag 20 juli was het de 4e VIA-party. Deze keer bij Renaat en Katelijne. Katelijne was, toen ze nog in Merelbeke woonden, juriste voor het OCMW van de stad Gent. Renaat is vice president wat betreft de wereldwijde verkoop bij de firma High End Systems. Dit is een afdeling van Barco, die zich bezig houdt met de verkoop van (computergestuurde) lichtapparatuur voor grote shows en optredens. Allemaal heel spectaculair, maar voor mij is dat allemaal Chinees. Meer info over de firma High End Systems kan je hier vinden. Ze hebben 2 zonen: Matthias (11) en Emiel (9). Voor zijn job moet Renaat veel reizen, zowel binnen als buiten de States. Alvorens ze naar Austin verhuisd zijn (nog maar 2 jaar geleden), hebben ze nog in Washington DC gewoond en ook in China! Het zijn zeer aangename en joviale mensen die, naar mijn gevoel, zeer ruimdenkend zijn en altijd open staan om nieuwe dingen te ontdekken.

Er was veel volk op het feestje en deze keer had ik kokostaart en rabarber-aardbeientaart gebakken. Philippe had zijn favoriete cocktail gemaakt: long island ice tea. Vergis je niet, het is geen gewone ice tea zoals we in Belgie kennen, maar eentje met heel veel “boozzz” erin en een heel klein beetje coca cola :-). De temperatuur was aan de hoge kant (ondertussen swingt het kwik hier al af en toe eens naar de 100 graden (38 C!)) en het zwembad bood de nodige verkoeling. Als je het mij vraagt was het veel te snel voorbij. Maar niet getreurd, de volgende Vlamingen In Austin Party vindt plaats in september en is bij ons thuis! Ik kijk er al naar uit!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s