Maandag 7 juli: IMAX – Inner Space Caverns – RV dealers – Outlet stores

Maandag stond de IMAX cinema in Austin op het programma. Toen wij vorig jaar in december geweest waren, speelde er een hele goede film over het reilen en zeilen in Texas. We vonden dit zeer interessant en dachten dat het Wendy en co ook wel zou bevallen. Er werd niet zodanig veel in gesproken, het waren vooral de beelden die heel indrukwekkend waren. De film speelde enkel tijdens de week om 12u. De kinderen konden dus eerst nog een frisse duik nemen alvorens we vertrokken.

De titel van de film was “Texas, the big picture”. Aangezien de film op een supergroot scherm getoond wordt, lijkt het of je er middenin zit. Even after seeing the movie for a second time, I still think it’s very impressive! Iedereen vond het geweldig. Ik vind nog altijd de uitspraak “81% of all Texans believe in heaven, 98% believe they’re already there” een stevige klepper! Ik mag dan wel geen Texaanse zijn, ik voel me wel in heaven! Meestal toch, als ik geen heimwee heb…

Daarna reden we door naar “Inner Space Caverns” te Round Rock. Het is één van de best bewaarde grotten van heel Texas en was voor meer dan 10.000 jaar verborgen. Onze fototoestellen moesten dus zeker mee. De grotten werden ontdekt toen de “Texas Highway Department” op die welbepaalde plaats een autostrade wilde aanleggen en naging of de grond stabiel genoeg zou zijn. Het is dus puur toeval dat ze aan het licht kwamen. Er zijn fossielen gevonden van 44 verschillende soorten dieren, waarvan er reeds 11 uitgestorven zijn. Ik ga ze niet opsommen, maar een link plaatsen. Dit zal voor iedereen gemakkelijker zijn. Bij deze: hier is de link. Voor de intellectuelen onder ons: hier vind je een link met Engelse vakjargon. Best wel interessant… Op de website van Inner Space Caverns is er nog veel meer te lezen. Hierbij de link naar de site. We hadden een goede gids die alles vlotjes uitlegde in verstaanbare taal, Tine en Hanne hebben alles verstaan :-).

Na onze ondergrondse expeditie wilden Mario en Philippe nog eens stoppen bij een “RV dealer” (RV staat voor “Recreational Vehicle” m.a.w. mobilhomes en caravans). Ik had er niet zo veel zin in (het was zo warm!), maar die dealer was vlak naast Inner Space Caverns, dus was het wel ideaal om dan te gaan. Die man kon ons echter niet verder helpen omdat hij niet het gevraagde voorhanden had en stuurde ons 10 km verder naar een grotere dealer. Daar vond Philippe zijn goesting, maar de kinderen en ik smolten bijna weg. Die RV’s waren echte ovens! Ik moet wel toegeven dat er enkele pareltjes tussen zaten… Ik denk dat ik het liefst van al een pickup zou willen met een aanhangcaravan die je in de pickup bak achteraan kan vastmaken zodat je deze kan afpikken en enkel met de truck kan rondrijden. Ik zou dan een sticker op de achterruit kleven met opschrift: “Silly boys, trucks are for girls!”. En mijn schone rode botjes aan doen! Yeah, wishful thinking, I know… als we eens veel geld hebben misschien :-)…

We zijn dan nog eens (!) gestopt bij de Outlet Stores in Round Rock (we moesten er toch passeren in het naar huis rijden) omdat ik gelezen had dat de btw aan toeristen terug betaald werd. Aangezien Wendy en Mario ginder hun best gedaan hadden, was dit misschien wel iets voor hen. Dit bleek helaas niet het geval te zijn: slechts enkele ketens doen aan deze actie mee, bovendien moest je op zijn minst 15 dollar aan btw per keten/winkel betaald hebben. Het is goed om weten voor onze volgende gasten die daar willen shoppen.

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s