Voetbalgekte

Meer en meer wordt “soccer” uitgezonden op de Amerikaanse televisie en al zeker als het over de wereldbeker gaat. Dinsdag 1 juli moest België tegen Amerika spelen; dit konden en mochten we niet missen! Ik wilde persé “op café” gaan hiervoor, het liefst met een hele bende Belgen, doch Philippe was niet in de mogelijkheid om een hele dag verlof te nemen. Hij kon slechts een 2-tal uurtjes verlof krijgen. Zodoende konden we toch in de bar van Z’Tejas om de hoek de match bekijken. Helaas waren wij geviertjes de enige Belgen. Dit heeft de pret echter niet kunnen bederven. Enthousiast als we waren, waren we in de Belgische driekleur gekleed. Hanne had geen gele of rode kleren, maar wel 3 diadeems in de juiste kleuren.

We waren gewapend met zelfgemaakte Belgische vlaggentjes die zouden wapperen telkens de Rode Duivels een goal zouden maken. Voor de zekerheid hadden we ook de Amerikaanse vlag mee, je kon immers nooit weten. Zie eens dat die Amerikanen toch wonnen, de kans was klein, maar bestaande… We moesten op alles voorbereid zijn.

De sfeer in de bar was gemoedelijk. Alle klanten waren nog happy en keken met z’n allen naar de verschillende televisieschermen die er verspreid aan het plafond hingen. Na de eerste goal kwam er een Amerikaan recht naar de tafel naast de onze toegestapt. Hij keek, met een rare blik in zijn ogen, in onze richting, klopte met zijn hand op zijn hart en zei tot ons “Remember where you are”. Philippe toonde hem zo snel hij kon de Amerikaanse vlag die Tine vast hield en antwoordde hem dat we hoe dan ook blij gingen zijn met de uitslag, no matter what. Daar zaten we dan… in het hol van de leeuw… En er was er precies ééntje niet content!

Toen België dan uiteindelijk de 2e goal maakte is die man het hem afgebold. Gelukkig maar, want het zinde me niet. Hij had al genoeg alcohol binnen om dwaze dingen te doen…

We mogen terecht fier zijn op onze Rode Duivels! Ze hebben een super match gespeeld! Die Amerikanen zullen België nu wel kennen en weten dat wij, Belgen misschien wel in een klein landje wonen, maar o zo dapper en strijdlustig zijn en goede voetballers in huis hebben.

Voor de dames die niet zo in voetbal geïnteresseerd zijn: hierbij een link naar een mooie fotoshoot van onze Duivels door Stephan Vanfleteren. Nog te bezichtigen tot 17 augustus in de Botanique te Brussel. Veel plezier ermee!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s