Weekend

Vrijdag waren we 17 jaar getrouwd. We hebben dit gevierd door de meisjes mee te nemen naar de Rodeo in Cedar Park. De sfeer die er hangt is fantastisch.

De rodeo begon op zijn Amerikaans: met een speech van de presentator, dat we moeten denken aan en bidden voor al de soldaten zowel aan deze die 70 jaar geleden WWII tot een eind gebracht hebben als deze die nu nog in Afganistan vechten, dat we onze medemensen moeten vergeven maar vooral dat we fier mogen zijn op Amerika en het waardig is om ons Amerikaan te noemen. Dan kwam de vlag eraan te pas en natuurlijk het volkslied.

Met het hand op het hart zingt iedereen mee… Ik krijg er steeds een krop in mijn keel van… Dat gevoel van éénheid kennen wij Belgen niet, tenzij we het voetbal winnen!

Dan kon het spektakel beginnen! Er zijn verschillende disciplines: zowel voor de kleintjes (leeftijd 4 tot 9 jaar), als voor de jeugd, de dames en natuurlijk de heren. Heel spectaculair om zien is de “bull riding”. Daarbij moet je zo lang mogelijk (8 seconden) op een stier blijven zitten. Ook leuk om te zien zijn de kleintjes die hetzelfde proberen te doen, maar dan bij schapen. Er zitten daar karakterkes tussen, hoor! Zo was er eens een 5-jarig meisje (!), die door het weglopen van het schaap helemaal naar de buik gezakt was. Ze hing onderste boven aan dat schaap en wou maar niet lossen. Het publiek was uitgelaten!

 

Zaterdag, in de vooravond, kwam Rutger, Philippe’s beste vriend en Hanne’s peter, aan. We keken er allemaal ontzettend naar uit. Helaas konden Sandrine en de jongens niet mee komen, maar naar verluidt wordt dit ruimschoots goed gemaakt tegen het einde van het jaar. Een deel van de pijn werd een beetje verzacht met lekkers uit België.

Uiteraard kon en mocht het voetbal niet ontbreken. Met zijn allen hebben we dan ook gekeken. Ik heb in heel mijn leven nog nooit zoveel voetbal gezien als de laatste dagen!

Ondertussen heeft Rutger zich al volledig aan het andere ritme aangepast, zowel wat eten en drinken betreft, als wat ontspanning aangaat. De boog kan niet altijd gespannen staan, nietwaar? Deze avond gaan we lekker uit eten en ondertussen de vleermuizen gade slaan. Nog op het programma deze week: een echte Texaanse BBQ-tent aandoen en uiteraard ook nog een movie night met de obligate afhaalpizza en pop corn snack. Life can be sooo good!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s