Books …

Year Book:

In Amerika is het de gewoonte dat er op school een “year book” gemaakt wordt. Dit is een boek waarin foto’s van alle leerjaren en leerlingen afzonderlijk gepubliceerd staan, alsook van elke medewerker op de school. Ook leuke projecten krijgen een plaatsje in het year book. Zo heb je later een herinnering aan de leuke schooljaren. Er zijn meestal ook wedstrijden aan verbonden zoals “wie maakt de mooiste omslagtekening en/of achterflap voor het boek?”. Bepaalde voorwaarden moeten voldaan worden zoals de naam van de school dient vermeld te worden, het schooljaar, wie de tekening gemaakt heeft, in welk leerjaar die leerling zit, enz… Ook Tine had een mooie tekening ingediend, maar om eruit gekozen te worden moet je ofwel goed kunnen tekenen ofwel geluk hebben. Maar…Tine haar tekening staat in het boek! Wel met een klein foutje: mijn naam staat er onder i.p.v. die van Tine…

Tegenwoordig kan je er al vanaf de kleuterklas zo’n year book kopen. En aangezien we een herinnering aan ons 1e jaar in de States willen, hebben we er ééntje besteld. Een aantal foto’s onderaan tonen wat onze school zoal doet.

 

Book: “Dear future self”

Tine had in de klas de opdracht gekregen om een brief naar haarzelf te schrijven. Een brief met daarin haar dromen, verwachtingen, realisaties… een beetje van alles dat ze zou willen bereikt hebben. Het is mooi om te lezen. Vooral het eerste stuk waarin ze vertelt dat ze van België naar Austin vliegt en haar Belgische vrienden mist. Maar ook dat ze later een “cat hotel” wil uitbaten. Haar grootste wens is echter dat Babiche niet sterft want ze ziet haar zo graag dat ze niet zonder haar zou kunnen leven. Ik zal mijn werk hebben als Babiche ooit komt te sterven… Ze is nog maar 6 jaar, dus hopen we dat ze nog lang bij ons kan blijven!

 

Kindergarten boekje Hanne:

Het boekje van Hanne geeft een overzicht van de vorderingen die ze tijdens het schooljaar doorlopen heeft. De omslagopschrift luidt als volgt: ” I’ve grown so much in kindergarten and let me tell you how. My writing is magnificent I should simply take a bow. Now I’m ready for first  grade as you can plainly see, just take a look inside this book and you will be so proud of me! De pagina’s bestaan uit eigen tekeningen met eigen geschreven tekst. Het is mooi te zien hoe ze gegroeid is, ons kleine meid…

 

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s