3e VIA-party

Vandaag was het de 3e VIA party op bijna evenveel maanden tijd. En het was (alweer !) fantastisch! Deze keer was het bij Patrick en Elizabeth thuis. Patrick is een Gentenaar die een Amerikaanse vriendin (Elizabeth) heeft. Ze wonen ten Zuiden van Austin, in the middle of nowhere! Echt, als je daar verloren loopt, is het gedaan met je! Niemand vindt je terug! Maar wat een schitterende omgeving! Ver weg van alles en iedereen! Ze wonen in een (naar Amerikaanse normen kleine) houten woning, volledig mijn ding trouwens. Er loopt geen waterleiding naar hun huis. Er staat een enorme watertank van 40.000 liter in hun achtertuin. Zij zijn volledig afhankelijk van de natuur hiervoor… Patrick vertelde dat hun tank bijna leeg was door de aanhoudende droogte en dat hij opgelucht was met de vele regenval van de laatste dagen. Ook hun tuin is een pareltje: allemaal inheemse bloemen en planten/bomen die goed bestand zijn tegen de droogte. Elizabeth heeft enkele weken geleden 2 bijenkorven laten installeren. Door de regen van de afgelopen dagen staan de bloemen bijna allemaal in bloei en zijn de bijtjes in hun nopjes. In beide korven zit een koningin en de productie van honing is al goed aan de gang. Echter weet ze nog niet of er al honing voor eigen consumptie zal zijn. Het zal er van af hangen hoe veel de bijen nodig hebben om de winter door te komen. Het is zo boeiend om haar erover te horen praten, ze is er zo begaan mee, echt fascinerend…

In het huis zijn er vele spullen die naar België verwijzen. Zo is er o.a. in het toilet een mooie poster met opschrift (in de 3 landstalen) “België, land van het bier”. Er rond hangen allerlei bierviltjes van verschillende bieren. In de woonkamer hangt een reuze grote landkaart van België met de verschillende provincies op. En zo zijn er vele kleine en grote verwijzingen naar Patrick’s land van herkomst.

Het concept voor de VIA-party is eigenlijk altijd hetzelfde: iedereen brengt iets mee (eten of drank). Deze keer hadden wij, op vraag van Patrick zelf, Oost-Vlaamse vlaai mee. Patrick sneed er kleine stukjes van, maar deze gingen niet lang mee 🙂 Amerikanen kennen dat niet en Elizabeth en haar 2 zonen wilden maar al te graag proeven van dit heerlijks. Het viel duidelijk in de smaak, want na een half uur was de helft van de kom al leeg…

Daarna trokken we met z’n allen naar de rivier. Om het aantal wagens te beperken, mochten er enkele personen in de open kofferruimte van Patrick’s pick up zitten. In België is dit verboden, maar hier in Texas bestaat er een speciale wet voor. Aan de rivier was het heerlijk vertoeven in de schaduw van de grote bomen. De sfeer was super, de hapjes en drankjes lekker en het water zorgde voor de nodige verkoeling. Jammer genoeg moest Hanne naar het toilet en aangezien er enkel een chemisch toilet was (waar ze niet op wilde omdat het niet zo proper was), moesten we vroegtijdig vertrekken. Op weg naar huis zijn we gestopt in een lokale tent, Kate’s Place, waar iedereen een plaspauze gehouden heeft en waar we heerlijk gegeten hebben (een link naar hun website vind je hier). Op naar een 4e party?!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s