Laatste schooldag…

Vandaag was het de laatste schooldag. Het is bijna niet te geloven! Het schooljaar is voorbij gevlogen! Ik zie ons nog toekomen op school, Tine in tranen, in een vreemde klas, de taal niet meester… Hanne die er wat geruster in was, maar ook niet meer dan dat… Allebei met een blik in hun ogen van “ge gaat me toch niet achter laten?”… Wij met een klein hartje, ik met een serieuze krop in mijn keel en blinkende oogjes, zelf niet goed weten wat er te gebeuren staat. En dan nu…? Op dat schooljaar zijn ze beiden zoveel geëvolueerd! Onvoorstelbaar. Tine spreekt vloeiend Engels (ze verbetert onze uitspraak nota bene!) en Hanne gebruikt de 2 talen door elkaar. Als ze een woord niet in het Nederlands weet, zegt ze het gewoon in het Engels 🙂

Ook hun schoolresultaten zijn fantastisch! Als je ziet van waar ze komen en waar ze nu staan… Het is een cliché, maar kinderen zijn echt sponzen! We hebben vandaag de uitslag gekregen van hun testen: Hanne heeft een 3/4 en Tine 3,5/4 voor de TELPAS testen (Texas English Language Proficiency Assessment System). Wat de uitslagen van de STAAR testen betreft zit Tine voor wiskunde ruim boven het gemiddelde (campus gemiddelde 1459, Tine’s uitslag 1543); wat lezen betreft, zit ze er een beetje onder (campus gemiddelde: 1530, Tine’s uitslag: 1468). Ze is altijd een gemiddelde lezer geweest, dus zijn we meer dan tevreden met deze uitslag. En ook haar wiskundeknobbel heeft ze duidelijk niet verloren! De STAAR testen worden pas vanaf het 3e leerjaar afgenomen, Hanne heeft dus nog een beetje respijt hiervoor :-).

Deze laatste week hebben ze niet veel meer “geleerd” in school, Hanne heeft een speelse week achter de rug. Maandag was het Memorial Day, dus geen school. Dinsdag mocht ze in haar pijama naar school, gewapend met haar lievelingsboek en knuffel + dekentje, woensdag heeft ze een “memory book” gemaakt, donderdag mocht ze een spelletje meedoen en vandaag was het “end of year party”. Naar gewoonte had ik me opgegeven om mee te helpen met het feestje. Het was, alweer, super plezant! Zeker nu ik de meeste vrijwilligers begin te kennen…

Ook Tine haar week is voorbij gevlogen. Ze mocht nog een paar keer bij Ms. Yong op ESL-les gaan, had nog muziekles, turnles en vandaag mocht ook zij haar knuffel en een spelletje mee naar school nemen.

Idem voor mij: ook mijn “schooljaar” zit erop. Even niet meer helpen in de bib, op school, bij de PTA… Ik begin maandag aan Hanne’s kamer zodat alles klaar is tegen dat haar peter komt. Dan kan ze trots haar mooie kamer tonen. Hij blijft een weekje logeren en we zijn allemaal ontzettend blij hiermee. Maar meer daarover in een volgende blog.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s