Customer support

Enkele dagen geleden was het mijn verjaardag. Van mijn zus Pamela had ik o.a. het kookboek “Brood bakken” cadeau gekregen. Ik wilde direct het één en ander uitproberen want het zag er allemaal heerlijk uit. Het werd het “bloembrood”. Het recept was vrij simpel zodus ging ik onmiddellijk aan de slag. In het recept stond dat je een braadslede onderaan in de oven diende te plaatsen om er dan, als je brood gebakken moest worden, een beetje water in te gieten zodat het brood krokant wordt. Ik vond niet direct een braadslede, dus nam ik maar mijn keramische ovenschotel. Om een lang verhaal kort te maken: op het ogenblik dat ik het water in de schotel giet, hoorde ik een luide krak. Resultaat: barst in de schotel!

Na veel gevloek beslis ik om hem terug te brengen naar de winkel waar ik hem gekocht had. Ik wilde hem omruilen… Deze week reed ik naar Crate and Barrel (de desbetreffende winkel), deed een korte uitleg en kreeg prompt een andere schotel mee. De customer support is hier super! Voor gelijk welke kleine prul die verkeerd is, mag je je beklag gaan doen en gaan ze je proberen te helpen. Niets is hen te veel! Het enige wat ze willen, zijn tevreden klanten. En zo hoort het ook als je het mij vraagt, want klant is koning!

Zo had ik eens in het begin als we hier juist waren, een flesje nagellak gekocht in het grootwarenhuis. Toen ik thuis kwam en mijn boodschappentassen leeg maakte, zat het er niet bij (hier worden de boodschappentassen voor jou gevuld). Diep teleurgesteld omdat ik mijn nagels niet kon lakken in het mooie kleurtje, belde ik het warenhuis op en vertelde mijn verhaal. Geen probleem, zei een vriendelijke heer, ik mocht mijn kasticket bij een volgende gelegenheid tonen en zou mijn centen terug krijgen. En zo geschiedde… ook voor iets van minder $2.

Nog een ander verhaal:

Toen ik enkele weken geleden met de meisjes naar de tandarts ging, had ik een bonnetje uit de krant geknipt waarop stond dat er voor nieuwe klanten een elektrische tandenborstel klaar stond. Aangekomen bij de tandarts toonde ik het bonnetje en vroeg naar de tandenborstels. Helaas, het was van de tandartsenpraktijk aan de overkant van de straat. Rood tot achter mijn oren stopte ik heb bonnetje snel terug in mijn handtas. We mochten plaats nemen in de wachtzaal waar men onze naam zou roepen als het onze beurt was. Ik zat nog niet goed en wel neer of ik werd bij de receptioniste geroepen. Ze zei dat ze 2 elektrische tandenborstels ging bestellen voor de meisjes. Ze had er geen binnen omdat ze dat normaal gezien niet doen, maar aangezien ik dat verwacht had, ze het toch ging doen. Omdat ik het verwacht had…!  Ja, je hebt het goed gelezen: omdat ik het verwacht had. Als dat geen service is, dan weet ik het ook niet. Nu ja, ze zouden natuurlijk wel genoeg aan ons verdienen mocht ik alles laten doen wat ze voorstellen…

Nu gebied de eerlijkheid mij wel te vertellen dat, toen we nog in Wetteren woonden, onze pannen van het merk De Meyer problemen vertoonden. Ik had deze gekocht bij de plaatselijke kleinhandelaar, zo’n winkel waar je je trouwlijst kan laten leggen, je weet wel… De eigenaar ging het voorleggen aan de vertegenwoordiger van De Meyer en me berichten. Na enkele weken kreeg ik bericht dat de pannen omgeruild gingen worden. Ook hier een pluim voor de klantenservice! Alleen weet ik niet of het enkel de duurdere merken zijn die zo reageren of ook de goedkopere zoals bv. Tefal… Als iemand het weet, mag je het me altijd vertellen 🙂

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s