Graduation Day

Zondag 18 mei was het “Graduation Day” op de universiteiten in Austin (voor elke staat is de datum anders). De dag dat de studenten officieel afgestudeerd zijn en hun Bachelor’s (na 4 jaar) of Master’s (na nog eens 2 jaar) diploma of doctoraat (na 10 jaar) op zak hebben. Jullie kennen het allemaal wel uit de Amerikaanse films: studenten die het vierkant zwarte hoofddeksel met kleine flosh de lucht in gooien…

De dag dat je afstudeert wordt “Graduation Day” genoemd. Vanaf dan is de afgestudeerde een “graduate”. Als er een ceremonie aan te pas komt, wordt het jaartal vermeld, bv.: “Class of 2014”. Er wordt ook een uniform gedragen, een soort toga (= gown) met hoedje (= cap) en flosh (=tassel), meestal zwart, soms donker blauw of een andere kleur. Deze zijn er in oneindig vele kleurmogelijkheden: groen, paars, wit, rood, donker roze… you name it, they’ve got it zoals op bijhorende link te zien is.

Al de studenten dienen hun gown, cap en tassel te dragen en worden uitgenodigd op de ceremonie. Dit is allemaal officicieel! Vooraan op het podium staat een decaan en roept al de namen van de afgestudeerden af. Zij worden op het podium verwacht om hun diploma in ontvangst te nemen. Als iedereen dit ritueel ondergaan heeft, worden alle tassels op hetzelfde moment in de lucht gegooid.

Daarna is er meestal een receptie en dan een feestje. Van grootwarenhuizen tot gespecialiseerde winkels, overal kan je accessoires krijgen voor een geslaagde “graduation party”. Gemiddeld wordt er in Amerika 4,6 miljard dollar gespendeerd aan graduation gifts.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s