Tandarts, deel 2

De meisjes mochten deze week naar de tandarts, dezelfde waar ik naartoe geweest ben. Ik hield mijn hart al vast voor hetgeen ze gingen vinden… Al bij al was alles in orde. Gelukkig maar! De procedure voor check-up was ongeveer hetzelfde. Hanne diende nog geen panoramisch x-ray te krijgen, ze was nog te klein. Tine daarentegen kreeg er wel eentje. Eigenlijk had ik het liever omgekeerd gezien want Hanne heeft, op 2 kiezen na, nog al haar melktanden. Op zo’n panoramische x-ray kan je de stand van de “grote” tanden zien.. Er werd ook van elke tand een digitale foto genomen en de tanden werden nagezien op gaatjes en tandplak. Bij Tine was alles in orde, behalve dat ze onderaan de snijtanden een beetje plak had. Dat is normaal omdat daar de speekselklieren zitten. Toch hebben we de raad gekregen om beter te poetsen, te flossen en de mond te spoelen. Bij Hanne was alles in orde, doch ook langer poetsen en elke dag flossen. De tandjes werden gepolijst (wat in België nog nooit gebeurd is!) en bij Hanne werd er nog een laagje fluoride aangebracht.Omdat (bij beiden) op de kiezen veel groefjes aanwezig zijn (wat volledig normaal is) werd er voorgesteld om hierop een soort vernislaag aan te brengen. Deze laag dient ervoor om de tand bijkomend te beschermen tegen gaatjes. Aangezien dat volledig door de verzekering betaald, doch slechts om de 2 jaar, heb ik hierin ingestemd. Op 2 juni wordt deze “sealing” aangebracht.

Nog even dit: boven de stoel hangt een tv-scherm waarop de tandarts of “hygienist”de toestand van de tanden met de patient bespreekt. Bij de meisjes echter, diende dit scherm voor iets heel anders: ze mochten tijdens hun check-up televisie kijken!

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s