Weekend

Dit weekend hebben we voor de eerste keer zelf meegedaan aan een garage sale! Zaterdagvoormiddag van 7u tot 13u werd er eentje georganiseerd in onze wijk. Ik had de wekker om 5 voor 7 gezet, maar vond het toch verd**d vroeg om op te staan. Ik heb me nog eens omgekeerd en mijn ogen dicht gedaan. Rond 8 u stond ons gerief dan toch op de oprit…

We hadden slechts 4 dingen om te verkopen:

– Een tuinset: De set die we overgenomen hadden van de vorige eigenaar en dewelke ik eigenlijk nooit echt mooi vond, maar het kwam van pas én het was goedkoop plus we konden onmiddellijk van de zon op ons terras genieten. Toen we een beetje beter bij kas zaten, hebben we een mooi stel gekocht, eentje dat we beiden mooi vonden… En ja, dan stond het “oude” in de weg. Dus, verkopen die handel! Helaas hebben we niet gekregen wat we ervoor vroegen, maar ik was allang blij dat dat ding uit de weg was en er terug plaats was in de garage!

– Een stofzuiger: de 1e die we hier gekocht hadden. Dat spel maakte lawaai, niet te geloven! Moest hij dan nog doen wat van hem verwacht werd, ik zou nog zeggen… maar de zuigkracht van die stofzuiger was noppes, nul, nougatbollen! Plus het ding was loodzwaar, onhandig in gebruik en ik moest steeds mijn vinger in mijn oor steken als hij aanstond om het draaglijk te houden. Dit was een grote miskoop geweest. Ook weg ermee! Ondertussen heb ik een kleine, handige, oranje Dyson waar ik super tevreden van ben.

– Een strijkplank: De eerste week dat we hier waren, had ik een strijkplank gekocht zonder te voelen of hij stabiel genoeg was. Dit bleek achteraf niet het geval te zijn. Als ik streek, was ik na 10 minuten een meter opgeschoven. Blijkbaar oefen ik nogal wat druk uit op de strijkplank waardoor die vooruit kruipt en aangezien de draad van het strijkijzer niet oneindig is, moest ik per strijkbeurt de strijkplank meermaals terug schuiven. Ook dit was een miskoop geweest…Ondertussen heb ik een degelijke gekocht bij Bed, Bath and Beyond. Plus ik kreeg er nog 20% korting bovenop! Hubby blij met de korting en het vrouwke blij met de nieuwe strijkplank.

– Een boekenplank: Vrouwen en techniek gaan niet samen, wordt er gezegd… Wel, ik moet toegeven dat dit bij mij ook niet het geval is. Ik was enkele maanden geleden alleen naar Ikea geweest en had een grijs, eenvoudig boekenplankje gekocht. Het paste perfect op de plaats waar ik het hebben wou, op een schuine muur in Hanne’s kamer. Echter, ons huis hier is een houtskeletbouw en absoluut niet de massieve houtbouw welke wij gewoon zijn van ons huis in Wetteren. Hier kan je niet zomaar in elke muur een vijs indraaien en er zeker van zijn dat alles blijft hangen. Hier moet je zoeken naar het geraamte en daar waar de latten zijn, daar kan je een vijs of wat dan ook indraaien. Mijn boekenrekje was daarop niet voorzien 😦 Helaas was het ding waardeloos…

De kinderen hielden de wacht aan de garage, gewapend met hun iPad. Tegen de middag hadden ze er genoeg van. Enkel het tuinset was verkocht, voor de rest niets… Er reden veel auto’s voorbij, maar niemand stopte. Het was tijd om op te ruimen. Aan het begin van de wijk stond een truck voor “donations”. Al je gerief wat niet verkocht was en van hetwelke je verlost wilde zijn, kon je wegschenken voor een goed doel. Ik heb alles in de auto geladen en het geschonken aan die truck. Hopelijk is het iemand nog van nut…

’s Middags mochten de meisjes gaan zwemmen bij hun vriendinnetjes. Philippe en ik zijn eens naar Lake Travis gereden. Er is daar een groot etablissement met mooi uitzicht op het meer. Helaas is de bediening slecht en hetgeen er geserveerd wordt al niet veel beter… Het uitzicht op het meer was schokkend. Het waterniveau staat enorm laag door de aanhoudende droogte. In en rond Austin mag je niet zomaar water gebruiken. Er wordt echt van jou verwacht dat je nadenkt hoe je ermee omgaat. Je auto zelf wassen mag absoluut niet.  Indien je een propere wagen wil, kan je steeds terecht bij de carwash op de hoek. Ook het sproeien van je grasplein is slechts 1 dag per week toegelaten. Voor onze regio is dat enkel op dinsdagnacht, van 22u tot 6u. Oh wee je gebeente als je op andere tijdsstippen sproeit, dan zwaait er wat! Er worden controles uitgevoerd, al dan niet anoniem. In onze wijk zijn ze dit weekend op ronde geweest en naar het schijnt hebben ze toch enkele verwittigingen uitgedeeld! Meer info over het waterniveau van Lake Travis vind je hier.

Zondagmorgen was een rustige morgen. ’s Middags waren we onverwachts uitgenodigd op de BBQ bij Vlamingen (van Merelbeke nog wel!) die we leren kennen hadden op de “Vlamingen in Austin”-bijeenkomst eerder dit jaar. Het was een heerlijke middag. De zon stond aan de staalblauwe hemel, de meisjes speelden met de jongens in het zwembad, de drank vloeide rijkelijk, de ribben gaarden in een echte “smoker”… Het waren op en top Texaanse ribben, doch voor de heer des huizes waren ze niet pikant genoeg 🙂 Ik kan je nochtans verzekeren dat de rook uit mijn oren kwam en mijn mond in vuur en vlam stond! Het was een leuke afsluiter van een heerlijk relaxed weekend.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s