Pasen, deel 2

Normaal vieren wij Pasen bij Granny, mijn mama, met mijn beide zussen, hun echtgenoten en de kinderen. Eerst worden deze laatsten los gelaten in Granny’s mooie, grote, wilde tuin en daarna volgt een gezellige brunch. Wij, de zussen, brachten altijd iets lekkers mee: boterkoeken, een salade, alles mocht en kon… maar mijn mama kookte en deed het meeste 🙂 De tafel was altijd heel feestelijk gedekt en de sfeer was uitbundig,… Helaas moeten we het dit jaar missen en moeten we het stellen zonder de fratsen van neefjes Anthony, Colin en Ian en de grapjes van nichtjes Fay en Amelie. We zijn slechts met ons viertjes op Pasen. Maar daarom was het niet minder leuk!

Zoals de traditie het wil, worden de paaseitjes verstopt. Ik was al in dromenland toen Philippe zijn frank viel. Gelukkig maar! Stel je voor dat we deze morgen op een onchristelijk uur ons bed uit moesten om die eieren te verstoppen! Althans, we dachten dat het slim was om ze gisterenavond te verstoppen…

Toen de meiden deze morgen in de tuin liepen, vonden ze lege snoepverpakkingen! Ah ja, geen paaseieren hier want de chocolade is niet te eten (sorry voor zij die ze wel lekker vinddn, maar wij lusten de Amerikaanse chocolade niet). Er werd dus snoep verstopt…

Wie had hun snoep opgegeten? Wat was ermee gebeurd? We hadden geen idee… tot we pootafdrukken vonden! We vermoedden van opossums… Die sloebers hadden het snoep geroken en de verpakking open gescheurd! Stel je voor… een deel van al het lekkers was reeds opgepeuzeld.

We hadden grote pret bij dit alles, maar volgende keer gaan ze ons niet liggen hebben. Oh neen, ik zal wel vroeger opstaan! En ik wil een camera in de tuin om te zien wat die diertjes hier allemaal uitspoken als wij al in ons bed liggen… zo weet ik meteen ook of ze mijn planten oppeuzelen…

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s