Pasen, deel 1

Eerst en vooral: vrolijk Pasen aan iedereen! Hopelijk hebben de paasklokken veel eieren gebracht 😉

In Amerika wordt Pasen ook gevierd.

We werden gisteren uitgenodigd bij vrienden om in hun kerkgemeenschap (het zijn Mormonen) paaseitjes te rapen. Hoewel ik nog het één en ander in orde moest brengen voor Hanne’s verjaardagsfeestje en we niet gelovig zijn, zijn we op de uitnodiging ingegaan. Eerst mochten we ontbijten en dan eitjes rapen. Het ontbijt bestond uit verschillende soorten ontbijtgranen met melk en er waren bananen en fruitsap. Alvorens we ontbeten, werd er eerst gebeden. Dan ging het loooosss! In tegenstelling tot onze traditie waarbij de paaseieren verstopt worden, lagen al de eieren gewoon voor het oprapen. Al de kindjes repten zich op het grasplein om zo veel mogelijk eitjes bijeen te sprokkelen.

Hier zijn het gekleurde plastic eieren die ofwel leeg zijn en je dan kan inruilen voor een zakje met lekkers, ofwel gevuld zijn met kleine snoepjes die je dan mee naar huis mag nemen… of opeten natuurlijk! Er lagen ook eitjes tussen gevuld met confetti, “cascarón” worden deze eieren genaamd. Het gebruik hiervan gaat terug tot voor 1800. Dit gebruik zou in China zijn oorsprong hebben en via Marco Polo naar Europa gebracht zijn. De bedoeling is om het met confetti gevulde ei boven iemand zijn hoofd open te breken waarbij je hem of haar zo geluk toe wenst. De volledige uitleg over de confetti-eieren vind je hier.

Hierbij nog enkele sfeerbeelden van de “Easter Egg Hunt”…

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s