Verjaardagsfeestje Hanne

Hanne is op 7 april 6 jaar geworden. Ondanks alle b-dayparties waar ze (lees we) al naar toe gegaan was (waren), wou ze haar verjaardagsfeestje thuis geven. Weet je, verjaardagsfeestjes zijn hier big business! Je huurt bv. een bowlingbaan af voor 1 uur (of een kunstatelier of een karateklas), inclusief een speciale ruimte waar je dan taart of pizza kan eten en je cadeautjes kan openen. Heel gemakkelijk allemaal: je krijgt een persoonlijk onthaal, evenals al jouw gasten; je mag zelf je taart meebrengen of je bestelt ze ter plaatse (of pizza, hot dogs of  iets dergelijks), uw huis moet niet opgekuist worden tegen dat de genodigden komen, uw huis moet niet opgekuist worden als dezelfde genodigden naar huis gaan,…  En dit allemaal aan ‘”democratische” prijzen! Nu ja, ik vind die prijzen een beetje overdreven dus heb ik tegen alle advies in (zowel van de mensen die we kennen als van het boek “Go West” – geschreven door Hélène Toye) het verjaardagsfeestje thuis gegeven. Hanne wou het zo en ik vond het prima.

E-mails met de invitatie werden verstuurd, antwoorden werden afgewacht. Ondertussen werden de nodige slingers en ballonnen aangekocht, en het huis netjes gepoetst. Vandaag werden dan alle toeters en bellen opgehangen, cupcakes en pannenkoeken werden gebakken en het regenboogfruit werd op een stokje geprikt. Ook een pinata werd in de boom opgehangen en klaar was kees. Een pinata is een figuur, meestal uit papier-mâché, opgevuld met snoepjes en/of kleine speelgoedjes. Vroeger had het een religieuze betekenis. De pinata wordt open getrokken d.m.v. draadjes of stuk geklopt d.m.v. een stok zodat er een klepje openvalt en de gehele inhoud eruit valt. Dit maakt deel uit van een ceremonie of viering. Meer uitleg over een pinata kan je hier vinden.  Hanne keek er enorm naar uit om haar vriendinnen thuis te ontvangen. Ook het weer was ons gunstig gezind. Geen hete, ondraaglijke temperatuur die ons naar binnen doet vluchten, maar aangenaam lenteweer: 26 graden C, met enkele wolkjes voor de zon zodat we buiten konden genieten van een hapje en een drankje. De wind was eveneens gaan liggen, wat een geluk is, want in de lente kan de wind hier nogal huis houden.

Hanne had 4 vriendinnetjes uitgenodigd waarvan er 3 bevestigd hadden. Het feestje was vandaag van 2u tot 4.30u en rond de middag had ook het laatste meisje bevestigd. Ik wist nu ongeveer met hoeveel we gingen zijn want hier weet je eigenlijk nooit met hoeveel personen je gaat eindigen; er worden nl. dikwijls broers en/of zussen meegebracht en de ouders blijven ook graag zitten, zo hoeven ze niet om en weer te blijven rijden om hun kids af te zetten en weer op te pikken. Het is dus altijd een beetje een verrassing. Wij waren met 9 meisjes, zonder de mama’s wel te verstaan 🙂 En ze hebben zich super geamuseerd! Heel de middag buiten gespeeld, cupcakes versierd, pannenkoeken gegeten en veel plezier gemaakt. Hanne haar dag kon niet meer stuk! En on top of it all kwam de postbode nog met een groot pak uit België aandraven! Een cadeautje van Tante Pamela en Nonkel Kristof! Perfecte timing! Bedankt om aan haar te denken! Ze vond het een super geschenk>

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s