Avery Ranch Cave Preserve

In de wijk waar wij wonen, is er een grot. Elke zoveel tijd wordt die eens opengesteld voor het grote publiek. Zo ook vandaag. Het enige verschil met de vorige “opengrotdagen” is dat dit de laatste keer was dat het publiek mocht neerdalen. Reden hiervoor is dat er geen budget meer is om ze open te stellen. Een gulle gift is dus meer dan welkom… De grot zou open zijn van 10 tot 16u. We hadden horen zeggen dat er altijd veel volk komt en dat je dus enige tijd moest wachten alvorens je eindelijk kan afdalen en al het moois kan bewonderen. Er was echter één probleem: Hanne moest vandaag om 10u30 naar een verjaardagsfeestje en we wilden absoluut deze morgen de grot bezichtigen want dan is de temperatuur nog aangenaam. Rond 9u40 waren we al ter plaatse. We hadden geluk: we konden onmiddellijk afdalen gezien er slechts enkele mensen aanwezig waren. De grot was prachtig. De man die uitleg gaf, deed dat bijzonder goed: hij betrok de meisjes bij zijn uitleg zodat het ook voor hen interessant bleef. Nu weten ook zij het verschil tussen stalactieten en stalagmieten 🙂

Hieronder zien jullie enkele foto’s van al het moois dat we deze morgen mochten bezichtigen. Hierbij ook nog enkele links naar websites i.v.m. grotten in de buurt: Cedar Park, Free Fun in Austin, Texas Caves, Inner Space Georgetown. De laatste staat nog op onze to do lijst!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s