Verjaardag Hanne

Vandaag was het Hanne haar verjaardag. Ons poppemieke is 6! Geen kleine meid meer, oh nee (dat mag ik trouwens al lang niet meer zeggen) en ook geen klein konijn meer… Vanaf nu is ze “middelmatig”. Bij deze, u bent gewaarschuwd! Durf haar niet meer klein te noemen of je zult het geweten hebben 🙂

Ik had vorige week een mailtje naar de juf gestuurd met de vraag hoe een verjaardag hier gevierd wordt en uitgelegd hoe we het in België doen. Ik kreeg het volgende antwoord: “In kindergarten we sing happy birthday to the student and I give them a happy birthday card. Some parents have brought small goody bags to go home with the other students and or eaten lunch with their child”.

Wat een desillusie! Geen verjaardagsstoel in de klas, geen kroon, geen rugzak met boekjes en klaspop mee naar huis, geen traktatie in de klas (wegens te groot risico voor voedselallergie) … niets, nada, nougatbollen behalve samen een liedje zingen! Ik vond het zo erg voor Hanne. Bij haar vorige juffen was het een hele dag feest. Gelukkig maakte ze er zelf geen spel van.

Ze was super goedgezind deze morgen. Het eerste wat ze zei (met een smile tot achter haar oren), was: “het is mijn verjaardag vandaag!” Snel wassen en haar mooiste kleedje aan en dan naar beneden om te ontbijten. Op tafel lag een paarse envelop bij een pakje. Als eerste deed ze de envelop open. Een kaartje van Frozen, welke ze zelf gekozen had (!) deed haar breed glimlachen. De stickers die erbij zaten, schitterden in het licht. Daarna opende ze snel het pakje: een leesboekje (niveau 2) van Frozen! Wow, nu kan ze altijd het verhaal van Frozen herbeleven, wanneer ze maar wil! Ook de langverwachte DVD lag erbij. Haar dag kon niet meer stuk en hij was nog maar net begonnen!

Na het ontbijt deed ze snel haar schoenen aan, deed ze haar rugzak op de rug en met de zak met “goody bags” in haar hand stond ze klaar om te vertrekken. Deze morgen moesten we haar niet aanmanen om voort te doen…

In ons gezin is het de gewoonte dat de jarige mag kiezen wat er die dag gegeten wordt. Hanne had als ontbijt cornflakes gekozen, als lunch een broodje van Subway (de beste sandwiches ter wereld! zowel volgens haar als volgens mijzelf) en als avondmaal ging ze voor fettuccini gratinati. Oh ja, een cake als dessert mocht zeker niet ontbreken! Dat van het Subway-broodje kwam goed uit, want op school mag je (dagelijks) met je kind lunchen. Ik mocht het broodje ophalen en naar school brengen. Ze verwachtte me tijdens haar lunchpauze van 10u40 tot 11u10. We hebben samen heerlijk geluncht: terwijl zij haar broodje kalkoen verorberde, deed ik me tegoed aan mijn 10-uurtje. Om 11u27 had Tine pauze. Ook zij viel in de prijzen met een Subway-broodje. Toen ik bij haar aan tafel zat, keek ik rond me om te zien wat de andere kindjes allemaal aten. Een vriendinnetje van Tine had een tasje soep besteld en op haar bord lag een beetje rijst met mais en een appelsien. Het meisje nam een schepje soep, at een appelsienbilletje, een beetje mais, nog een beetje soep, doch haar rijst bleef onaangeroerd… Ik kan maar niet gewoon worden aan die rare combinaties…

Daarna repte ik me snel naar huis, want ons feestvarken verwachtte een heerlijke cake als ze thuis kwam! De chocoladecake kwam net uit de oven toen de meisjes de deur openden. De heerlijke geur van vers gebak hing in het hele huis. De meisjes vinden het zalig om zo thuis te komen. Het huiswerk werd gemaakt om snel naar Frozen te kunnen kijken. Ondertussen was het pakje van Oma ook toegekomen: een leuke pijama van … Frozen! Het pakje van Tante Nano en Granny is nog onderweg en komt eerstdaags aan. En ik? Ik mocht aan de fettuccini beginnen en nog sandwichen bakken ook. Ik heb vandaag mijn aperitiefje wel verdiend: een hele middag in de keuken bezig geweest! Maar het was me meer dan waard, zeker als je Hanne’s gezichtje zag stralen! I love my new life! Every single minute of it!

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s