Alweer vrijdag…

Het is alweer vrijdag vandaag. Begin deze week waren we hier 7 maanden. Wat gaat de tijd toch snel…

Deze morgen ben ik, zoals elke vrijdagmorgen, naar de schoolbib geweest. Hanne leest vlot de boekjes van niveau 1. In het begin vond ze het maar niets, al dat oefenen, pff, wat een opgave… (en dat met een Granny die tot aan haar pensioen in de bib van Heusden, Destelbergen en Lovendegem gewerkt heeft). Maar nu komt ze zelf af om samen te lezen. Ze kruipt dan op mijn schoot en begint eraan. Deze week hadden we een klein “ongelukje”. Ze zat op mijn schoot en ik was thee aan het drinken. Op het moment dat ik mijn tas naar mijn mond wilde brengen, draaide zij zich om en botste tegen de tas. Een halve tas thee op het boek! De pagina was volledig nat en bruin… ai, ai, ai. Ze zullen blij zijn in de bib als ze het zullen zien. Vandaag mocht ik het dus gaan uitleggen. Ik bracht het boekje binnen, vertelde wat er gebeurd was en verontschuldigde me voor de last die ik veroorzaakte. Gelukkig zijn de bibliothecaressen heel begripvol en waren ze helemaal niet boos. Ze gaan een nieuw boek bestellen en ik mag de rekening integraal betalen. Ze rekenen zelfs geen kosten aan voor het ongemak en voor al het geloop dat ze nu door mijn toedoen hebben. Ik zou het met plezier betaald hebben!

Na mijn werk in de bib, stopte ik nog even bij de lokale supermarkt, HEB. Ook daar zijn ze SUPER vriendelijk. Aan de kassa vragen ze elke keer “Hello, how are you?” In het begin antwoordde ik steeds: “Good, thank you”, maar nu weet ik beter (en vergeet ik het niet meer)! Na mijn “good, thank you” vraag ik altijd “how are you doing?”. Aan elke kassa staat er ook een persoon die je aangekochte waren in tassen stopt. Ze zeggen dan vriendelijk “Thanks for bringing your reusable bags!” Voor sommigen is die helpende persoon zeker erg handig, maar voor mij volkomen onnodig en overbodig. Ik vind het zelfs een beetje vervelend omdat ik ten eerste niet weet wat ik dan moet doen (ik kan toch moeilijk staan kijken?!) en ten tweede nooit weet of ik die mensen een tip moet geven of niet. Los daarvan kan ik het nog steeds zelf en doe ik het ook liever zelf omdat ik dan ook weet wat ik in welke zak gestopt heb en hoe zwaar mijn zakken zijn zonder dat ik mij nadien een breuk hef. Wat ze ook veel vragen, vooral als het slecht weer is, is “You need any help to carry your bags to your car?”. Ook hierop zeg ik altijd neen. Ik heb per slot van rekening toch een kar die ik maar naar mijn auto moet duwen? Ik zei eens dat ik niet van suiker was, maar die mevrouw antwoordde me dat ik dan al in de auto kon gaan zitten en zij wel mijn kar ging wegzetten zodat ik niet nat ging worden en mijn haar deftig bleef! Stel je voor, haha… In België zie ik ze dat nog niet vragen! Je mag zeggen wat je wil over die Amerikanen, maar vriendelijk en hulpvaardig zijn ze hier wel. Jammer dat in België enkel de kleine zelfstandige dit toepast en niet die grote ketens…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s