One down, three to go…

Het is eindelijk zo ver: ik kan de kamers beginnen verven! Hier heb ik lang naar uitgekeken. Nu ja lang, 5 maanden…, maar te lang naar mijn goesting gezien ik weinig of geen geduld heb. Het moeilijkste van alles was kleuren kiezen. Het hele huis is nu volledig in het beige op 3 uitzonderingen na: de eetkamer, welke licht geel was, de keuken en een deel van de living die in een licht blauwe/licht grijs-achtige kleur was evenals de “master bathroom”. Ik vind beige niet zo’n mooie kleur. Ik vind dat nogal saai en ééntonig. Op zich is het niet lelijk, maar niets voor mij. Ieder zijn eigen smaak, natuurlijk… In België was ons hele huis in het wit met uitzondering van de keuken. Die was hemelsblauw. I loved it! Hier zou ik dat ook willen, maar de details in huis zijn eerder klassiek. De tegelvloer is beige/bruin, de kranen zijn donkerbruin, de deuren zijn niet vlak,… het is niet echt mijn stijl… Ik heb ooit eens ergens gelezen dat een klassiek interieur een teken van rijkdom is.

De kleur die we (lees ik) gekozen hebben, is een heel licht grijs. Dit grijs ga ik in alle kamers gebruiken, al dan niet in combinatie met een andere (felle) kleur. De eerste kamer die aan de beurt was, was de eetkamer. Het had een jaren 80 geel kleurtje! Dit kleur hadden we in ons 1e huisje in Baarle-Drongen, 20 jaar geleden, toen we juist gingen samenwonen.Toen vonden we dat mooi, maar die tijd is gepasseerd. Nu wil ik een lichte kleur, om het ruimtelijk effect te versterken.

Het voorbereidend werk heeft meer tijd in beslag genomen dan het verven op zich. Alles afwassen, gaten in de muren opvullen, laten drogen, glad schuren, plinten afwassen, alles afplakken,… En dan eindelijk de verfborstel ter hand nemen. Donderdag eraan begonnen en zondag volledig klaar, inclusief gordijnen en kaders ophangen en meubels ineen vijzen. Als alles zo snel zal gaan, zal ik content zijn 🙂 De foto’s van de transformatie vinden jullie hieronder.

Het volgende project is de logeerkamer. Deze moet klaar zijn tegen juli, dan komt ons eerste bezoek uit België aan. Ik wil dat ze in een mooie gezellige logeerkamer kunnen slapen. Dat ze er zich in thuis voelen en dat het een gezellige kamer is. Dan had ik ook nog graag Tine’s en Hanne’s kamer af gehad voordat we de extra matras aankopen, anders moeten we deze ook nog eens verslepen. En de matrassen hier wegen als lood! Dus1 down, 3 to go. Ik heb nog een dikke 3 maanden. Dat moet dus zeker lukken.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s