Dagindeling

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik mijn dagen invul nu ik voltijds huismoeder ben. Voor degenen die het willen weten, mijn week ziet er ongeveer zo uit: maandag is kuisdag! Vind ik niet zo leuk, maar het moet helaas gebeuren… Dikwijls durft het al eens op dinsdag verdergezet te worden. Op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen ga ik in de schoolbib helpen, want dat zijn de tijden dat Hanne’s en Tine’s klas naar de bib komen. Zo zie ik ze ook eens in een andere omgeving. Altijd leuk om te zien hoe ze omgaan met andere kinderen. Nu ze zich in een andere taal dienen uit te drukken, ben ik natuurlijk dubbel nieuwsgierig.

Als er tussendoor op school iets te doen is, help ik mee voorbereiden. Zo heb ik al een handje geholpen bij International Children’s Week door een presentatie over België te geven. Bij het kerstfeestje in Hanne’s klas zochten ze een paar vrijwilligers en op het Valentijnsfeestje bij Tine hadden ze ook handen te kort. Ik heb o.a. ook al kopies genomen voor leerkrachten en ik mocht meegaan op schoolreisjes, altijd heel leuk en leerrijk! Ik ben er zeker van dat er nog het één en ander uit de lucht zal vallen dit jaar. Op de PTA meeting (vergadering van het oudercomité) ben ik ook meestal van de partij.

Dan heb ik natuurlijk nog mijn hobby: bakken! Twee à drie maal per week bak ik sandwichen zodat mijn sloebers lekkere lunch meekrijgen naar school. Af en toe wordt er brood en ander lekkers gebakken, vooral dessertjes! En elke dag vers eten op tafel zetten, vraagt ook een beetje onderzoek gezien er hier nog veel voedingswaren zijn die ik niet ken en nog moet uitproberen. In de zoektocht naar lekkere recepten kruipt ook wat tijd…

Ik probeer ook 5 x per week te sporten om mijn gewicht een beetje op peil te houden want we gaan elke week wel minstens 1 x uit eten. Tot op heden lukt dat heel goed, ik ben terug op mijn gewicht van 10 jaar geleden! Zelfs van voor mijn zwangerschappen! Niet dat er zoveel af mocht, maar toch… Ik dacht dat ik hier binnen de kortste keren 100 kg ging wegen (ik ken mezelf, ik eet en snoep veel te graag!). Gelukkig is dat (voorlopig) niet het geval. Een beetje gezond verstand en wilskracht brengen je al een eind op weg.

Ik skype ook elke week met familie en vrienden in België. Deze middag stond er al 3u30 op de teller… Tja, dan doe je natuurlijk niet veel, hé? Maar dat vind ik niet erg, integendeel, ik vind het zalig om spontane skype-berichten te krijgen en dan lekker te tetteren! Zo blijf ik op de hoogte van wat er aan de overkant van de plas gebeurt met de mensen die me dierbaar zijn. Mijn huishoudelijke taakjes lopen jammergenoeg niet weg en of ik ze nu deze week doe of volgende week… who cares, het is niet dat ik onder tijdsdruk moet werken 🙂

En ja, Facebook neemt ook een heel stuk van mijn tijd in beslag. Dan moet ik ook nog een beetje mijn huishouden doen (strijken en zo) en de tuin onderhouden. Helaas zijn alle planten die ik geplant heb ofwel kapot gevroren door de laatste koudegolf ofwel opgegeten door de eekhoorns. Ik mag dus herbeginnen… Hopelijk overleven de zomerbloeiers het wel. Ergens in mei houdt onze wijk een “open tuin dag”, ik zal dan eens bij de buren een bezoekje brengen en kijken welke planten er in hun tuin staan en de namen vragen. Ik kijk er al naar uit.

Als het goed weer is, lees ik een beetje op het terras en geniet ik van de zonnestralen op mijn velletje en de rust om me heen. Ik ben de reeks “The Little House on the Prairie” aan het lezen. Dat is pure nostalgie voor mij…doet me zo denken aan mijn kindertijd… heerlijk. Er zijn 9 boeken in totaal. Hier vind je de link naar alle titels. Het 5e deel ligt klaar om te verslinden, want de laatste tijd is me weer eens duidelijk geworden dat je op tijd en stond moet genieten, het leven heeft te veel verrassingen in petto. Ik denk hierbij in het bijzonder aan mijn vriendin die slecht nieuws gekregen heeft. Ik zou haar zo graag eens tegen mijne gilet trekken en haar een dikke knuffel geven en zeggen dat alles goed komt, maar het enige wat ik kan doen is luisteren… Ik ben blij dat ik voor een beetje afleiding kan zorgen als we skypen… Het is een sterke dame. Ik bewonder haar voor de manier waarop ze in het leven staat.

Toen we hier juist arriveerden, was ik vooral bezig met de inrichting van ons huis. Nu we zo goed als alle meubels hebben, op enkele stukken na, kan ik beginnen verven, maar dat is voor een andere keer.

One thought on “Dagindeling

  1. Hey,fijn dat jou dagen goed gevuld zijn,je blijf een bijzondere madam,fijn gezin,prachtige kindjes,blij dat ik er een deeltje een fijne tijd had met hanne,mis jullie
    Kathy

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s