Schoolreis Hanne

Vorige dinsdag mocht Hanne op schoolreis. Ik had me opgegeven om als vrijwilliger een oogje in het zeil te houden bij al die kleine rakkers. Om als “chaperone” zoals ze dat hier zo mooi zeggen, mee te mogen, diende ik mijn gegevens alsook mijn “social security number” op een bepaald document in  te vullen. Dit nummer is vergelijkbaar met je rijksregisternummer in België. Helaas beschik ik niet over zulks een nummer omdat ik op Philippe zijn visum naar hier gekomen ben. Gelukkig mocht ik een kopie van mijn Texas Drivers License afgeven en werd ik alsnog goedgekeurd! Aan de hand van je “social security number” of  rijbewijs wordt er nagegaan of je al dan niet bepaalde overtredingen op jouw naam staan hebt en of je dus wel of niet in aanmerking komt als chaperone…

De schoolreis was naar een kinderboerderij: Crowe’s Nest Farm Animal Life Center. Een link naar hun website vind je hier. De bus vertrok op school rond 9u30. Aangezien alle kleuterklasjes op schoolreis gingen en het aantal bussen beperkt was, was het onmogelijk om elke chaperone met de bus te laten meerijden. Er werd daarom gevraagd om ofwel afzonderlijk te rijden ofwel te carpoolen. Ik carpoolde met een mama uit onze wijk, zij was zo vriendelijk om me een zitje in haar wagen aan te bieden. De rit op zich duurde ongeveer een half uur. Eenmaal aangekomen op de kinderboerderij, werden we in groepjes verdeeld, ongeveer 2 kindjes per volwassene, 2 volwassenen per groep. De juf had rekening gehouden met welke mama’s en/of papa’s zich hadden opgegeven zodat de respectievelijke kleuters bij hun ouders in de groep konden zijn. Hanne, Aiden, Madelyn en Dylan zaten bij mij in het groepje samen met Dylan zijn mama, die ik al enkele keren ontmoet had. Een toffe madam die afkomstig is uit Californië maar al 6 jaar met haar gezin in Texas woont.

Er was een ritje met de hooiwagen doorheen het volledige domein voorzien, een vrije wandeling zodat we alle dieren rustig konden bezichtigen (struisvogels, longhorns, ezels, pony’s, kippen, kalkoenen, uilen, gieren, fazanten, bizons, slangen, spinnen, varkens, …), een videofilmpje met uitleg over de boerderij (wat wel en niet mocht doen, waar je de overschot van je lunch kon droppen, waar je je afval moest deponeren, …), een wandeling door het feeënbos maar vooral hoe een koe gemolken werd. De boer gaf uitleg over de melkkoeien en vertelde hoe je aan de uier/tepel moest trekken om ze te melken. Er stond een (levende) koe klaar om dit te demonstreren. De boer, een echte grapjas, richtte de tepel naar de kleuters en liet een grote straal melk hun richting uitkomen. Deze belandde net voor hun voetjes op de grond. Onnodig te vertellen dat ze wild van enthousiasme waren! Hanne vond dit het leukste van heel de uitstap!

Het was een fantastische dag. Redelijk veel wind, maar de zon scheen heerlijk! Enkel blije gezichtjes op het einde van de dag! Ik nam een tevreden Hanne mee naar huis die maar niet kon zwijgen over die gekke boer en wat hij met die koe gedaan had!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s