Literacy Night

Deze avond was het “literacy night” op school voor de kleuters en het 1e leerjaar. De kindjes mochten in pijama komen. Dat alleen al vond Hanne spannend. Het ging heel de tijd over de welbekende Dr. Seuss. Ik vermoed dat iedereen hem wel kent:  hij is de schrijver van oneindig veel kinderboeken. Zo heeft hij o.a. volgende boeken geschreven: The Lorax, Horton Hears a Who, The Foot Book, The Eye Book, The Ear Book, The A Book, The Cat in the Hat, Green Eggs and Ham, enz., enz… Ik kan nog even doorgaan want hij heeft er ontelbaar veel op zijn naam staan. Enkele zijn ondertussen reeds verfilmd.

Het was in de refter te doen. De tafels stonden zo opgesteld dat je de activiteiten gemakkelijk allemaal kon doen. Deze hielden verband met leren lezen, rijmpjes maken, woordjes maken met beschikbare letters,… Natuurlijk liep de “cat in the hat” er ook rond! En uiteraard was er eten en drank voorzien. Hanne was in haar nopjes want ze mocht popcorn eten omdat ze thuis nog geen dessertje gegeten had. Tegen het einde werden er 2 boeken voorgelezen door football players, beren van gasten met peperkoeken hartjes! Er was ook een mevrouw die een boek in gebarentaal vertaalde. In de loop van de avond kon je ook je naam in een urne deponeren en als je geluk had, kon je een boek winnen. Helaas was Hanne niet bij de winnaars, maar ze vond het toch een geslaagde avond.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s