Economics Fair

Vandaag was het “Economics Fair” op school. Dit is een jaarlijks evenement ingericht door de school, voor een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar de organisatie “H2O for life”. Die organisatie contacteert scholen over heel Amerika. Ze brengt ze dan samen met scholen in ontwikkelingslanden om het WASH-programma te promoten. WASH staat voor WAter, Sanitation and Hygiene. Onze school doet hieraan mee. Met het ingezamelde geld wordt een bron in Kenia gebouwd zodat de kinderen proper, drinkbaar water en een toilet ter beschikking hebben. Een link naar de pagina van “H2O for life” vind je hier. Enkel de “Water Warriors” (zo noemen ze zichzelf) van het 3e leerjaar mogen spullen verkopen, de rest van de leerlingen kunnen ze aankopen. De bedoeling is dat de Water Warriors creatief uit de hoek komen. Hun ondernemingszin wordt aangewakkerd en ze moeten proberen om goede verkopers te zijn. Eerst moeten ze bedenken wat ze willen verkopen, dan moeten ze dit zelf knutselen/maken (de aankoop van de basisproducten mag niet te veel geld kosten). Nadien moeten ze bepalen voor hoeveel ze het gaan verkopen. Uiteraard moet de prijs navenant zijn, anders wordt er niet veel verkocht… Een mooie, in het oog springende affiche met goede slogan mag daarbij zeker niet ontbreken. Je mocht alleen werken of met een partner. Er wordt in de klas over gedebatteerd en de juf geeft enkele tips en ideeën. Tine heeft samengewerkt met haar BFF Savannah. Ze hebben magneetjes ineen geknutseld en zeepjes gemaakt (eigenlijk de mama’s, maar kom, ze hebben een beetje meegeholpen…). De magneetjes en de kleine zeepjes werden verkocht aan 50 cent, de grotere zeepjes aan 75 cent. Ze hebben het super gedaan want hun standje was al uitverkocht nog voor de fair ten einde was. Hun klas alleen al heeft 333 dollar opgehaald!

Het is mooi om hen bezig te zien. Ik moet toegeven dat die kinderen barstensvol ideeën en energie zitten.

Er waren een paar hele mooie spullen bij. Zo was er o.a. een kindje dat een voederhuisje gemaakt had van 2 plastiek borden (een groot en een kleiner) met daartussen een pet-fles. In die fles had hij openingen gemaakt zodat de vogels het voer kunnen oppikken. Een ander kindje had een bokaal vogelzaad gemaakt en er een spel van gemaakt: er zaten enkele spulletjes in verstopt die je kon zoeken door de bokaal te schudden of te draaien. Maar er waren vooral veel stressballen te koop, in allerhande kleuren en vormen. “Glow-in-the-dark slime” was ook een grote hit. Nog leuke dingen waren papieren bloemen, origami-figuren, crazy loom bandjes, sleutelhangers, kettingen gemaakt van rondellen, hanen gemaakt van plastic handschoenen, juwelendoosjes, fotokadertjes, bladwijzers, … Je kon ook je nagels laten lakken voor 25 cent per hand. Je mag 3 x raden wie dit laten doen heeft…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s