Onze tuin

We wonen in een wijk, Morningside genaamd. Deze wijk heeft een “Home Owners Association”. Dit is een soort comité dat bepaalde richtlijnen oplegt zoals bv. uit welke materialen de buitenkant van je huis gebouwd mag worden, welke kleuren toegepast mogen worden, wanneer (van hoe laat tot hoe laat) je je vuilbak mag buiten zetten, welke planten je mag planten, hoeveel % gras er in je voortuin moet zijn, waar je je auto mag parkeren, enz… Redelijk streng dus. Zo is er ook een richtlijn dat je voortuin altijd proper en netjes moet zijn en als je werken uitvoert in je huis of tuin, je afval na de werken onmiddellijk verwijderd dient te worden. Toen we juist verhuisd waren, was mijn eerste prioriteit het huis ingericht en in orde krijgen en stond de tuin onderaan mijn lijstje. Nu we hier al een aantal maanden wonen, komt deze dus aan de beurt. De laatste paar weken heb ik dan ook veel gesnoeid, geplant, geraakt, onkruid gewied en heeft Philippe samen met de meisjes hun “playscape” ineen gestoken. Ons tuintje begint er op te lijken 🙂

Er was me al opgevallen dat er niet veel bloemen in de tuin stonden. Ik ging ervan uit dat de vorige eigenaar daar niet veel belang aan hechtte (I know, assumption is the mother of all fuck ups), maar ik begin een flauw vermoeden te krijgen waarom dat zo was… Zo had ik 2 maanden geleden mooie paarse viooltjes gekocht en tussen de bomen geplant zodat ik ze kon zien vanuit de keuken. Helaas schiet er niets meer van over… en het komt niet door de droogte! Ik vermoed dat ze opgegeten worden en de “schuldigen” zijn de eekhoorns. Het zit hier vergeven van de schattige diertjes. Ze zijn leuk om naar te kijken, om ze te zien balanceren op de houten schuttingen en hun pluimstaarten heen en weer te zien bewegen, maar ik vind het NIET leuk dat ze mijn bloemen oppeuzelen! Ze eten ook het vogeleten op dat in een lange smalle buis aan een tak in een boom hangt. Het zijn heel slimme diertjes…

Hieronder zie je een paar foto’s van onze tuin (met en zonder onkruid en bloemen).

De weerman had midden februari gezegd dat de winter voorbij was, dus ben ik direct om zomerbloemen gereden. Ik had alles mooi geplant, sommige in bloembakken en andere zoals dahlia’s direct in de grond. Helaas heeft het deze week nog eens lelijk gedaan hier in Austin! Ik weet niet of de plantjes het zullen overleven…

One thought on “Onze tuin

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s