Food and more…

Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik graag eet. En als ik heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat mijn leven eigenlijk om eten draait… Hanne lijkt hierin sterk op mij. Op elk moment van de dag komt ze vragen wat we straks gaan eten. Tja… de appel valt niet ver van de boom, zeker? Hier in Amerika heb ik al veel grenzen verlegd, op alle vlakken, maar met het eten heb ik het nog steeds moeilijk. In alles zit suiker of zout en op alles doen ze kaas. Zucht… Vreselijk! Ik lust heel graag kaas, versta me niet verkeerd, maar die calorieën!!!!Veel van het eten is ook gemanipuleerd. Volgens Philippe is dat in Europa ook zo, maar daar geloof ik niets van. Sommige voedingswaren zien er zo raar uit zoals spierwitte patatjes, of geelachtige kip of oranje bloemkool! Een groene, daar kan ik nog inkomen gezien er met broccoli gekruist kan worden. Maar een oranje? Volgens een artikel zou dat caroteen zijn, welke genetici er aan toevoegen. Het artikel kan je hier lezen. Ik ben in ieder geval nog niet overtuigd…

Orange cauliflower

Ook de combinaties zijn soms heel ongewoon zoals een salade met lekker gekruide kip en dan …een geglazuurde croissant!? Of frieten met gesmolten kaas over? Heerlijk, maar wat een combinatie! Misschien wonen we hier nog niet lang genoeg en gaan we dat binnen een paar jaar ook allemaal normaal vinden? De porties zijn hier ook immens. We zijn al enkele keren op zaterdag naar Z’Tejas geweest, een lokaal restaurant. Dan bestellen we één bord “appetizers” en eten er met ons geviertjes van. Zo hoef ik ’s avonds niet meer te koken want we zitten dan zo vol als een ei. Ook de radijzen (zie onderstaande foto met koffielepel als referentie) en de in chocolade gedopte aardbeien zijn zo groot als mandarijnen! Als je er eentje van opeet, ben je al voldaan… Het brood vind ik ook niet lekker, veel te sponsachtig. Vandaar dat ik zelf brood bak: melkbrood, wit brood, bruin brood, suikerbrood (recept moet nog wat bijgeschaafd worden) en zelfs sandwiches. Mijn meiden nemen elke dag verse home made sandwiches mee naar school want ze zijn niet zo tuk op de schoollunch. Een link naar de verschillende schoolmenu’s vind je hier. Doch het liefst zouden ze elke vrijdag op school blijven eten, naar het schijnt is de pizza lekker 🙂 Je kan echter ook op school ontbijten. Een link naar het ontbijtmenu vind je hier. Ook hier zijn er een paar “strange combinations”…

Kipsalade met croissant  Frieten met kaas  ZTejas  Reuzeradijzen

We gaan binnenkort eens préparé maken aangezien je dit hier niet kan kopen en we er toch zin in beginnen krijgen. Het attribuut voor op de keukenrobot is reeds geleverd, nu enkel nog een heerlijk recept vinden en dan kunnen we beginnen experimenteren!

Vleesmaler

Wat ik hier ook al gezien heb, doch niet weet wat het is, is een “peanutpatty”. Ik vermoed dat het zoute pindanootjes zijn die door een suikerlaagje aan elkaar gekleefd zijn en als snack gegeten wordt. Ik ga het in ieder geval niet uitproberen…

Peanut patty

Er zijn hier overal inheemse groeten te koop, o.a. okra ook wel ladies’ fingers genoemd. Het is lid van de Malvaceae familie waartoe ook katoen en cacao behoort. De vruchten zijn eetbaar. Het zou een gezonde vrucht zijn welke veel vezels bevat, vitamine C en een goede bron van calcium is. Ik heb eens een gedroogd exemplaar gekocht om te proeven. Ik kan de smaak niet direct thuis brengen, maar vind dat het een beetje op paprika trekt, maar dan zoeter. Ik heb mijn vriend google al geraadpleegd voor recepten, maar vind niets terug dat mij aanspreekt. Een link naar de Okra-Wikipedia-pagina vind je hier en deze voor de Malvaceae-pagina hier.

Okra  okra 2

Nog iets waar ik nog nooit van gehoord had: rutabagas. Dat blijkt een kruising tussen kool en raap te zijn. Ook hiervoor zal ik het internet nog eens moeten afschuimen naar lekkere recepten want dit zal zeker nog eens op tafel komen! Een link naar de Wikipedia-pagina over deze groente vind je hier.

Rutabagas

Wat ik hier zeer lekker vind (en dat is een understatement) zijn kumquats. Ik had dat nog nooit gegeten of gezien (ik kende het bestaan wel omdat mijn mama ooit eens van op reis een flesje kumquatlikeur had meegebracht). Het vruchtje is een mini appelsien en heerlijk zuur. Een link naar de Wikipedia-pagina vind je hier. Op de foto zie je een pinda liggen als referentie; de kleine bolletjes zijn kumquats. De naam van de andere vruchten ben ik helaas vergeten…

Kumkwatts

Niet alleen over het eten ben ik soms verbaasd, zelfs de bloemen hebben van die verschrikkelijk felle artificiële kleuren! Echt, wie koopt dat nu? Oh ja, ze garanderen dat de bloemen 14 dagen goed blijven! Zou je ze kunnen “sue-en” als ze na 10 dagen al uitgebloeid zijn?

Flashy flowers Flower freshness

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s