Fruit snack!

Vandaag was het (alweer) early release. De meisjes waren thuis rond 13u en Tine mocht bij een vriendinnetje gaan spelen. Hanne en ik zouden zandkoekjes bakken volgens een Amerikaans recept. De mama van het vriendinnetje, een schooljuf, vertelde me dat ze een “fruit snack” kon blijven eten want ze had op school 2 dozen gekregen van een andere juf. Ik blij: eindelijk gezonde suikers! En eindelijk eens een mama die mijn mening deelt wat snoepgoed betreft! Super! Tine mocht blijven tot rond 16u want Hailey had zwemles. Hanne en ik begonnen aan onze koekjes. Alles volgens het recept klaargelegd, vormpjes uitkiezen, deeg maken, laten afkoelen in de frigo, ondertussen valentijnskaartjes maken, vormpjes uit het deeg duwen en bakken maar. We hadden een hele leuke middag. De koekjes waren lekker en Hanne was content. Daar doen we het tenslotte voor… Toen Tine thuis kwam wilde ik weten welk stukje fruit ze gegeten had. Ze bekeek mij alsof ze het in Keulen hoorde donderen. “Fruit? Mama, we zijn hier in Amerika, ik heb geen fruit, maar een fruit snack en een ijsje gegeten!” “Awel”, zeg ik, “fruit snack, welk fruit?” “Maar nee, mama, fruit snack zijn snoepjes , made with real fruit! Ik mocht enkele zakjes mee naar huis nemen voor Hanne…”

Alles wat ik als “obvious” beschouw, is hier compleet anders. Ik heb nog steeds veel te leren….

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s