Super Bowl…

Zondag was het zover. Bijna elke Amerikaan keek er reikhalzend naar uit: de Super Bowl! Veel Amerikanen gaan naar een “sportsbar” om de wedstrijd te bekijken. Dat is een eettent met (bijna) aan elke tafel een tv-scherm en verschillende schermen aan de bar zelf. Als er geen Super Bowl is, kan je er gelijk welke andere sportuitzending die op dat ogenblik loopt, bekijken, met of zonder het gezelschap van je naaste buur. Want “socializen” doe je er zeker! Niets zo gezellig als samen naar het voetbal kijken 🙂 De sfeer is er geweldig!

Natuurlijk gaat dit gepaard met hapjes, veel hapjes… en vooral met chicken wings! Iedereen kent ze wel, die heerlijk gekruide kippenvleugeltjes. Ze worden op verschillende manieren klaargemaakt: met zoet-zure saus, met zure room, pikant gekruid, omhuld met een speciaal deeg, … Tine en Hanne vinden ze SUPERlekker. Helaas heb ik er geen klaargemaakt omdat we nog geen fritex hebben. Bij ons was het met popcorn (any excuse is a good excuse to serve popcorn!), chips, selderstengels, brie en mini tomaatjes. Een heerlijk drankje erbij en dan… home made pizza voor elk van ons. Iedereen legt op zijn pizza wat hij zelf wilt, zo is er geen discussie van “ik lust dat niet”.

Tijdens de “half time” was er een optreden van Bruno Mars en de Red Hot Chilli Peppers. Ik  moet toegeven dat ik het optreden van Madonna enkele jaren geleden beter vond. Ook de reclamespotjes zijn zeker het bekijken waard. Er zaten een paar goede tussen. Er wordt gezegd dat de mannen kijken voor het football zelf en de vrouwen voor de reclame… Hier is een link naar één van de betere filmpjes. Op de site www.nfl.com kan je nog leuke “commercials” meepikken.

Dit jaar speelden de Seahawks (Seatle) tegen de Broncos (Denver). De Seahawks hebben gewonnen met 43 tegen 8. We kenden de spelregels absoluut niet dus aan het begin van de wedstrijd hebben we ze opgezocht (je kan ze hier bestuderen) zodat we goed konden volgen. En ik moet zeggen, Philippe en Tine gingen er helemaal in op! Volgend jaar gaan we zeker kijken en dan met CHICKENWINGS!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s