Sneeuw in Austin… SNEEUW!

De weersvoorspelling voor vrijdag 24 januari waren niet gunstig: het ging sneeuwen!? Stel je voor! Sneeuw in Austin! Dat zou voor veel ellende op de baan zorgen… Gelukkig hadden we een mailtje van de school ontvangen met de melding dat er die dag geen school zou zijn. Dat was reeds de 2e keer dit schooljaar. De meiden waren content: lekker lang weekend! Veel sneeuw was het niet, maar toch… het was gevaarlijk op de weg.

De weersvoorspelling voor zondag (2 dagen later) waren dan weer van een heel andere soort: het zou 26 graden worden! En of we ervan genoten hebben! Het weer is hier enorm wispelturig in de winter, dat is wel het minste wat je kan zeggen.

De weersvoorspelling voor afgelopen dinsdag was ook niet gunstig: vriesweer en regen. Dat kon nooit goed komen… Maandagavond hadden we nog geen bericht van school gekregen, dus de wekker stond zoals gewoonlijk om 6u35. ’s Morgens, na het checken van onze mail en het bekijken van het lokale nieuws, was er nog steeds geen bericht van school dat de lessen 2 uur uitgesteld of zelfs geannuleerd zouden worden. De scholen van de andere districten hadden wel al zulke berichten uitgestuurd. De meiden werden dus opgeroepen, brooddozen werden klaargemaakt en auto werd gestart. Eens op straat zag je een spiegelglad oppervlak! Hoe was het mogelijk dat de school gewoon doorging? Philippe was nog geen 15 minuten vertrokken of ik kreeg een e-mail binnen dat de school pas rond 10u ging starten. Ondertussen waren de meiden al veilig afgezet en was Philippe al op de terugweg. Rond 9u15, anderhalf uur later, kregen we opnieuw een e-mail met de melding dat de school alsnog ging sluiten en dat de kinderen zo snel als mogelijk dienden opgehaald te worden! WTF?! Hoe kon dat nu? Het was spiegelglad op straat, de kinderen waren veilig op school en toch moesten we ze ophalen en ons opnieuw op het gladde wegdek begeven met alle mogelijke gevolgen van dien? Dit sloeg nergens op… Het nieuwe hoofd van het schooldistrict had een serieuze flater begaan! Het regende klachten bij het schooldistrict! Rond de middag kregen we een mailtje van het districtshoofd met een verontschuldiging en de reden van zijn beslissing (de regen zou niet voorspeld geweest zijn…). Tja, als het nog eens zal vriezen en regen zal hij wel sneller beslissingen nemen en de mensen niet onnodig de straat opsturen… Wel, “All’s well that ends well!”, zeggen ze hier!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s