MLK-day

Maandag was het Martin Luther King, Jr. Day. Dit is een herdenkingsdag voor de geboorte van MLK. Het is een “American federal holiday”. Hoewel MLK op 15 januari geboren werd, wordt deze op de 3e maandag van januari gevierd. Deze dag wordt ook buiten de USA gevierd, nl. in Toronto en Hiroshima. In Israel is er zelfs een bos naar hem genoemd. Voor degenen die meer over MLK te weten willen komen, klik hier.

Maandag was het schitterend weer: 28 graden! Er was geen school dus de meisjes waren vrij. Philippe moest wel werken. Hij deed dit van thuis uit om toch een beetje van het mooie weer te genieten. Rond de middag, toen de sandwiches in de oven zaten, hadden we een heerlijk aperitiefje op ons zonovergoten terras. Het was echt warm! De meisjes hebben heel de middag in bikini met water gespeeld terwijl ik mijn hobby terug opgenomen had: in de tuin werken. Niets zo zalig als in de grond wroeten, te planten, onkruid te wieden, te snoeien, ahhh…heerlijk! Ik ging nog een jaartje wachten alvorens bloembollen te planten, maar kon het niet laten. Het kriebelde te veel! Ik heb trouwens een sterk vermoeden dat de tuin hier niet zo uitbundig zal bloeien zoals in Wetteren. En niet alleen omdat het hier in de zomer lekker warm is… Daar moest dus dringend iets aan gedaan worden. Het was trouwens ook tijd om te snoeien nu de sapstroom nog niet op gang gekomen is én ik 2 weken geleden een goede, scherpe snoeischaar gekocht heb op de grootste tuinbeurs van Austin! Op diezelfde tuinbeurs heb ik trouwens een folder meegekregen van inheemse planten. Onnodig te zeggen dat mijn “planten wish list” bijna klaar is. Het enige nadeel is dat ik nog niet goed weet waar ik  met al dat snoeiafval naartoe moet 😦  Ik zal eens op onderzoek moeten gaan, maar eerst nog een beetje snoeien want tegen vrijdag voorspellen ze 6 graden. Doch niet getreurd, want zondag voorspellen ze 22 C…

Oh, ja, aan de vogels hebben we ook gedacht, want er zitten hier een paar prachtexemplaren!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s