Christmas Eve…

De bedoeling was om Kerstavond onder ons gevieren door te brengen, doch maandagmorgen kreeg ik een e-mail van Audrey, de mama van Savannah uit Tine’s klas en Alyssa uit Hanne’s klas, met de vraag of we geen zin hadden om bij met hen te komen vieren. Die wilden we heel graag! Kerstavond vieren bij echte Amerikanen, daar zeg je toch geen neen tegen!? Rest ons enkel de vraag: wat wordt van ons verwacht? Hoe gaat dat hier, Kerstavond vieren? We hebben er geen idee van. Snel een telefoontje naar Audrey zou soelaas brengen. We moesten niets meebrengen (we mochten wel, maar het hoefde niet), Audrey zou voor het vlees en de side dishes zorgen. En geschenken hoefden ook niet, daar zorgt Santa Claus voor.

Super, doch ik ging niet met lege handen gaan! Ik ging voor de aperitiefhapjes en het dessert zorgen. Als aperitiefhapje had ik cornbread muffins met chili in gedachten en voor de kindjes (Audrey en haar man hebben er 4 (allemaal meisjes!)) had ik aan toastjes met eiersalade en spek gedacht. Als dessert ging ik een chocolade-amandel taart bakken (wel opletten voor notenallergie, dat komt hier blijkbaar veel voor!). Nog snel een mooi boeketje bloemen kopen voor Audrey en een fles champagne voor de heer des huizes.

Toen was het tijd om te vertrekken. Spannend! Na een kwartiertje waren we er. We werden hartelijk onthaald. De kleine attenties en het eten werden afgegeven, doch de fles champagne kregen we na afloop weer mee naar huis: er wordt door hen geen alcohol gedronken. Er was nog een koppel met een 5-jarig zoontje. Ook zij hadden eten meegebracht. Braidey, de heer des huizes, blijkt een burgerlijk ingenieur te zijn die gespecialiseerd is in structuren die seismische krachten kunnen weerstaan. Hij is dit jaar al 6 maal naar Christ Church (Nieuw Zeeland) geweest. Audrey is diëtiste van opleiding, maar voor het ogenblik is ze een “stay at home mom”.

De cornbread muffins worden op tafel gezet evenals de toastjes, er komt echter nog geen drinken aan te pas. Direct na het aperitief werden we verzocht om het eten op te scheppen en aan tafel te gaan zitten, doch eerst werd er een kort gebed opgezegd door Braidey. Als dinner was er rib eye met mashed potatoes met cornflakes op (!), een soort sandwich, tomaat, worteltjes, selder, brocolli en een salade met mandarijn, cranberries en pijnboompitten. Als drank kon je kiezen uit plat water of een alcoholvrije punch. Als dessert was er mijn chocoladetaart (geen koffie of thee, dat wordt hier niet gedaan )en toen was de avond om.

Als bedanking kregen we een appel-kaneel cake mee naar huis en de meisjes nog chocoladesnoepjes in de kerstkleuren.

Het was een geslaagde avond! Eentje voor herhaling vatbaar…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s