Christmas in the USA

De laatste schooldag voor de Kerstvakantie was er een “Christmas party” op school. Voor alle klassen waren er spelletjes voorzien waarvoor ze de nodige vrijwilligers zochten. Ik had me opgegeven om bij de kleuters te helpen. Aan de tafel waar ik verantwoordelijk voor was konden er kerstkaarten geknutseld worden met stickers, stempels of stiften. Aan de andere tafels kon je koekjes decoreren, een gingerbreadmannetje knutselen, een candy cane knutselen, een ketting van rijgpaarels maken, sneeuwsterren knippen, … Bij het 3e leerjaar kon je je als mummie laten inpakken, op de dansvloer staan, eveneens koekjes versieren, … er was voor elk wat wils. Het feestje begon rond 13u en duurde ongeveer een uurtje. Dan was het tijd om de boekentassen voor even op te bergen en te genieten van een welverdiende vakantie.

IMG_2958

Om de vakantie goed in te zetten zijn we vrijdagavond naar de “Trail of lights” geweest in Austin. Dit is een 1,5 mijl lang spoor verlicht door duizenden lichtjes in allerlei kleuren. Allerlei taferelen uit verhalen en sprookjes zijn er te zien. Dit is een jaarlijkse (gratis) traditie in Zilker Park. Aangezien er altijd veel volk komt, was het dus even aanschuiven alvorens we konden genieten van al dat moois.

In onze wijk was er zaterdagavond een “sleighride” voorzien. Er waren 3 open koetsen aanwezig, telkens getrokken door 2 paarden. De koetsen waren prachtig versierd met gekleurde lichtjes, belletjes en andere kerstattributen. Hanne was een beetje ontgoocheld toen ze zag dat de koetsen niet door rendieren getrokken werden. Ze had al zoveel gehoord over Santa Claus en zijn rendieren… Santa Claus zelf was ook aanwezig. Hij zat aan het haardvuur te luisteren naar de wensen en verhaaltjes van alle kindjes. Mrs. Claus zat een eindje verderop verhaaltjes te vertellen. Uiteraard was er wat lekkers voorzien en een warm drankje terwijl je wachtte op het ritje met de koets. Je kon in ieder geval al genieten van de versierde huizen in de straat. Bijna alle huizen hebben wel één of andere kerstversiering in de tuin staan of aan de gevel hangen. Hieronder zie je enkele sfeerbeelden.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s