1e verjaardagsfeestje

14 dagen geleden kreeg ik een e-mail in mijn mailbox: het was een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje waarop Hanne vriendelijk werd uitgenodigd. Uiteraard wou ze graag gaan. Tine had geluk, zij mocht ook mee, want de zus van de jarige zit in Tine’s klas. Ze werden de zaterdag erop verwacht van 11u tot 13u en ze mochten verkleed zijn. We klikten aan dat ze onze beiden meiden mochten verwachten. Van iedereen die reageerde op de uitnodiging ontvingen we een kopie, zo konden we zien wie er allemaal kwam… Ik vond dit een beetje ongewoon, maar aangezien we in een ander land zitten, vermoed ik dat dit hier zo de gewoonte is. Op een gegeven moment kregen we een kopie van een mail van één van de ouders met de vraag of er ouders gingen blijven?! Duh? Wat voor een vraag is dat nu? Ik dacht dat het een verjaardagsfeestje was voor de kinderen? Ik reageerde er niet op en reed met de meisjes naar het feestje, zette ze af en deed boodschappen. Toen ik ze weer ging oppikken, vertelden de meisjes dat er verschillende mama’s gebleven waren… Ik had dit ooit al eens gelezen in een boek, maar had er eigenlijk nooit bij nagedacht. Ik blijf dit toch maar bizar vinden, tenslotte is het toch een feestje voor je kind?

Vandaag mocht Hanne opnieuw naar een verjaardagsfeestje. Ditmaal van een Indisch meisje uit de klas. De uitnodiging kwam ook per e-mail binnen. Doch deze keer was er geen uitnodiging bij voor Tine… Niet getreurd, we gingen Hanne afzetten en dan wat boodschappen doen. Deze keer ging het feestje door in een “Art studio”. Toen ik Hanne afzette, vroeg de mama of ik niet wilde blijven en vertelde ze dat Tine ook mocht meedoen als ze wou. Ik bedankte vriendelijk en vertelde dat we boodschappen gingen doen. Een 45-tal minuten voor het einduur van het feestje, waren onze boodschappen allemaal gedaan en waren we toch naar de art studio afgezakt. We werden vriendelijk onthaald door de papa en kregen direct een stuk pizza aangeboden, een muffin, een cakepop en een drankje! Op het einde van het feestje kreeg Hanne een “goodie bag” (d.i. een klein zakje met lekkers en een speeltje in) en mocht ze nog eens samen met de jarige op de foto. Ook Tine kreeg een goodie bag aangeboden, hoewel ze niet meegedaan had aan het knutselmoment.

Blijkbaar is het hier de gewoonte dat ouders blijven tijdens het verjaardagsfeestje waar hun kind op uitgenodigd wordt. Ik zal daar rekening mee dienen te houden voor als we zelf in de toekomst een verjaardagsfeestje geven (genoeg eten voorzien voor zowel kinderen als volwassenen, goodie bags voor zussen/broers, …).

Zo zie je, we leren elke dag bij.

2 thoughts on “1e verjaardagsfeestje

  1. HIer gebeurt dat soms ook: dat je gevraagd wordt te blijven.
    En dan kan je idd “meedoen”, of – als ouder- samenzitten en keuvelen met andere ouders en de gastgevers. En dat gebeurt meer eens je de ouders beter kent.
    Zo kun je hier dus ook “makkelijk”(-er) vrienden maken.
    Ik veronderstel dat dat voor jullie ginds ook zo zal zijn.
    Enjoy!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s