Die Amerikanen toch…

Amerikanen zijn een rare soort, als je het mij vraagt… Maar… misschien denken zij dat ook van ons… wie weet? Het is me al verschillende keren opgevallen dat ze anders reageren in het verkeer dan de Europeanen. Meer bepaald: ze hebben veel geduld. En geduld is iets wat ik niet heb! Bij mij moet het vooruit gaan: niet treuzelen, voortdoen, geen tijd te verliezen…. En dan kom ik hier, in Amerika, waar iedereen de tijd neemt om je te helpen, begrip te tonen voor je situatie, geduldig te zijn,… Je moet me soms eens bezig horen in de auto! De woorden die dan uit mijn mond komen, zijn dikwijls niet voor publicatie 🙂

Er is wel 1 ding wat me vreselijk stoort aan die Amerikanen: ze gebruiken hun richtingsaanwijzers niet! Vreselijk, vind ik dat! Dat valt me elke keer weer op… Ze slaan maar af, zonder aan te geven welke richting ze uit gaan, grrr!

De yellow schoolbus… iedereen ken ze wel, al dan niet uit de films, is nog iets wat mijn volle aandacht krijgt. Je moet uitkijken als ze voor je rijden, want ze stoppen geregeld. Zo stoppen ze o.a. aan elke overweg waar ze over moeten. De chauffeur doet dan de deur open, luistert of er geen trein komt en rijdt pas door als hij heel zeker is dat de weg vrij en veilig is. Ook als ze stoppen om kindjes uit te laten, mag je onder geen enkele voorwaarde de bus inhalen/voorbij steken! Zolang de rode lichten op de bus knipperen en het stopbord uithangt MOET je achter de bus blijven. De veiligheid van de kinderen is topprioriteit! Dit vind ik fantastisch! O, ja, dit geldt niet alleen voor een schoolbus in je eigen rijvak; ook als een schoolbus uit de tegenovergestelde richting komt, dien je te stoppen zo niet volgt er een serieuze boete!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s