1e keer brood bakken

Zoals de meesten onder jullie wel weten, is het brood in Amerika niet te vergelijken met het brood in België. De korst is absoluut niet krokant, er zit weinig of geen smaak in, het is sponsachtig… eigenlijk is het alleen goed om er French toast van te maken. Mijn schoonbroer Luc stelde voor om zelf eens brood te bakken. Ik had dat nog nooit gedaan en dacht dat het vreselijk moeilijk zou zijn. Na een paar woordjes uitleg van Luc en een paar filmpjes kijken op Youtube wou ik het toch eens proberen. Ik ga voor melkbrood, daar is kleine Hanne (die al lang niet meer klein is!) zo zot van…

Eerst en vooral een lijstje maken met de benodigdheden: broodmeel, check, zout, check, boter, check, melk, check, ei, check, suiker, check, gist, damn, dat vind ik niet in de lokale supermarkten. Wat nu? Gelukkig is er Amazon.com, daarop vind je alles (zelfs Belgische chocolade en marsepein!). Doch helaas geen verse gist… Dan gaan we maar voor de “active dry yeast”. Kleinste volume is helaas 2 lbs, ttz 908 gram…! Tja, everything is bigger in Texas…

Alle ingrediënten zijn ondertussen in huis gehaald, vandaag kon het grote werk beginnen! Eerst alles klaar zetten, werkblad proper maken, richtlijnen bij de hand (ook het filmpje op Youtube want je weet maar nooit wat er fout kan gaan) Mouwen opsloven en beginnen. Kneden, kneden, kneden, … goed voor mijn biceps! Voila, na een hele voormiddag ermee bezig te zijn geweest, mag het in de oven. Wat begint het hier heerlijk te ruiken! Jammer dat ik de geur niet kan doorsturen….40 minuten later komt een mooi bruin melkbrood uit de oven. Laten afkoelen en dan aansnijden! Smakelijk.

Man, was dat lekker! Met een beetje boter, hmmm… Heerlijk… Helaas had ik geen broodverbeteraar toegevoegd en was het brood de volgende ochtend nog droger dan de avond ervoor. Alweer wijzer geworden, zie. Volgende keer beter.

One thought on “1e keer brood bakken

 1. Hey Marian,

  Als broodverbeteraar gebruik ik vitamine C. Heb dat hier gevonden in de natuurwinkel in poedervorm. Een theelepel oplossen in uw water/melk en je ziet meteen een verandering. Het zal ook iets langer houdbaar zijn.
  Wat volgens internet ook goed zou zijn zijn gluten. Hier kan ik ze nergens vinden, maar wie weet in de USA.
  Ook de melk doet heel veel. Hoe vetter hoe langer houdbaar. Ik doe er zelf ook wat slaolie (20gr op brood van 500gr) bij. Dit maakt het brood ook iets vochtiger.
  Uiteindelijk is het zoeken geblazen. Ander merk van bloem of gist kan een heel ander brood maken.
  Jammer dat de afstand iets te groot is om onze creaties aan elkaar te laten proeven 🙂

  Veel succes
  PS: vergeet de broodmachine. Ik heb er een mee maar heb er nog geen deftig brood uit kunnen halen. In België heb je AVEVE waar je bloem kan kopen speciaal voor broodbakmachines maar dat hebben ze blijkbaar niet overal.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s