Fall in Austin, Texas

Onlangs kreeg ik de vraag of het hier ook herfst wordt. Dat wordt het zeker. De bomen verkleuren mooi en verliezen hun blad zoals de foto’s aantonen. Toch zijn er ook enkele soorten waarvan het blad niet verkleurt en dus ook niet afvalt. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke soorten het zijn, maar het zijn een soort vetplanten. Ik zal eens bij een plaatselijke kwekerij moeten langsgaan en het uitzoeken, dan kan ik ineens ook kijken welke bloemdragende struiken er hier zoal groeien. In onze tuin staan nl. slechts enkele struiken en het zijn er dan nog die geen bloemen dragen. Trouwens, aan de tuin is nog een beetje werk. Dat wordt mijn project voor volgende lente.

Het wordt hier trouwens ook winter! Echt waar! Niet zo veel, maar toch… Zoals vandaag, vrijdag 6 december… Je moet weten dat we dinsdag nog gebarbecued hebben. Het is bijna niet te geloven… Het was vandaag rond de 32 graden F (=0 graden C), maar de volgende nachten kan het kwik zakken naar 27! De temperaturen vallen op zich best mee (we hebben in België gewoond, we zijn dus wel wat gewend), maar de wind is verschrikkelijk! Zo koud… brr! Als het dan nog eens begint te regenen, dan is het alle hens aan dek geblazen. Op de lokale televisie wordt er over niets anders meer gepraat: “stay warm, stay inside if you don’t need to be outside,…” Het was vandaag zelfs zo dat het districthoofd beslist had om de school met 2 uur uit te stellen, gezien de lage temperaturen en gewoon als voorzorgsmaatregel. Deze morgen rond half 7 waren op de autostrades in ons district al verschillende ongelukken gebeurd. Er zijn hier nl. veel hoge autostrades, ttz. autostrades die boven elkaar gebouwd zijn. De wind heeft dus vrij spel, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de wegen. Heel gevaarlijk…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s