Kapper

Tine moest dringend naar de kapper: haar haar werd veel te lang en vooral het “achterhoofdgedeelte” werd veel te dik. Ik dus op zoek naar een kapper, maar hoe weet je of een welbepaalde kapper ook een goede kapper is zonder hem eerst uit te testen? Juist: Google, my friend! Google weet altijd raad! Een simpele muisklik op de zoekterm “children haircut cedar park” bezorgde me direct een hele lijst. Kiezen werd moeilijk… Na uiteindelijk eentje uitgekozen te hebben (Sharkey’s cuts for kids: met zo’n naam weet je het direct!), besloten Tine en ik om er direct heen te rijden, de zaak te beoordelen en al dan niet een afspraak te maken. Maar eerst nog een foto printen, kwestie dat ik kan tonen hoe haar coupe eruit moet zien voor het geval ze mij niet goed zouden verstaan… Daar aangekomen vertelt Tine dat er 2 mensen zitten te wachten en we dus waarschijnlijk een afspraak dienen te maken. We betreden de zaak en één van de dames, een Zuid-Koreaanse genaamd Kay, zo weet ze te vertellen, springt recht en heet ons hartelijk welkom. Ze kan Tine’s haar direct knippen. Een meevaller, want ik had er op gerekend om haar haar vandaag te laten knippen gezien het “early release” was, wat zoveel wil zeggen als dat de school om 12.45u eindigt, de leerkrachten pedagogische studiedag hebben en de kids voor de rest van de dag vrij zijn.

Alvorens Kay eraan begint, mag Tine kiezen of ze een spelletje wil spelen (gamen) of een film wenst te zien. Ik toon mijn foto aan Kay, doe de nodige uitleg: haar dat achteraan uitgedund dient te worden, blablabla… Enfin, ze lijkt me te verstaan en begint er direct aan: wassen, kammen, knippen, drogen, alles passeert de revue, doch niet het uitdunnen! Ik spreek haar erover aan en ze geeft me één of andere uitleg dat ze tot aan de schedel kan uitdunnen doch dat dan de buitenste laag haar omhoog geduwd zal worden door de nieuwe haartjes. Ik heb het dus maar zo gelaten doch ik zal me eens informeren bij mijn “kapper”kennissen hoe dat juist zit.

Er volgt nog een mini-manicure, Tine mag ook nog een lolly kiezen, een ballon, een ring en ze krijgt ook nog wat glitters op haar handjes… it all comes in the package. Wat ze hier allemaal niet doen om hun klanten te behouden, tss,…

Tine is super content. Naar eigen zeggen heeft ze haar “salon” gevonden. Ik vind haar haar mooi, maar vind het tegelijk ook heel jammer dat haar haar niet uitgedund werd. Ik doe navraag hoe ik dat beter kan uitleggen zodat ze doen wat ik vraag/wil…

Hierbij een mooie foto van mijn stralende prinses met haar mooie nageltjes!

O ja, morgen ben ik aan de beurt en vrijdag Philippe. Spannend…

4 thoughts on “Kapper

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s