Overal Thanksgiving

Deze week is een rustige week geweest.

Maandag heb ik geholpen met het afbreken van de book fair in de bib op school. We waren slechts met 4 personen, doch op anderhalf uur waren alle overgebleven boeken in kartonnen dozen gestopt, de wagentjes volgeladen en op slot en stonden de stoelen en tafels terug op hun plaats. Het laatste half uur waren nog een aantal mensen toegekomen om mee te helpen, dus dan ging het super snel!

Dinsdagmorgen om 7u40 diende ik al op school te zijn voor de “pie distribution” voor Thanksgiving. Elk jaar wordt er door de PTA (Parent Teacher Association) aan de ouders gevraagd om een taart te bakken en/of te kopen zodat elk personeelslid van de school er ééntje krijgt als bedanking voor hun geleverde prestaties. Deze worden dan uitgedeeld de laatste schooldag voor de Thanksgiving break. Uiteraard wordt alles via vrijwilligers geregeld, zowel de taartenbak/-aankoop als de bedeling ervan op school. Dit jaar was ik één van hen. Ik ging de taarten uitdelen aan de leerkrachten en medewerkers (zo leer ik de andere leerkrachten op school ook kennen, altijd handig om te weten wie wat doet). De overgebleven taarten worden dan naar het hoofddistrict gebracht waar ze verdeeld worden onder de scholen die geen PTA hebben. Ik vind dit een mooi initiatief… Volgend jaar bak ik zelf een taart als blijk van waardering.

Om half 12 mocht ik dan voor de kleutertjes mijn presentatie over België geven, want die waren vorige vrijdag tijdens de International Children’s Fair niet langs geweest. Heel leuk om te zien hoe Hanne het stelt tussen al die andere kleuters en vooral om te horen hoe ze Engels praat. In Wetteren was het al leuk om haar bezig te zien, maar hier kijk ik er toch anders tegenaan… die taal… Ze doet het zo goed, mijn kleine meid! Ze is zo flink! Ze wordt zo snel groot…

Om half 2 werd ik dan in de bib verwacht voor mijn wekelijkse bijdrage wat het “shelven” betreft. Ik weet al goed waar welke genres van boeken staan en kan dus al snel de overvolle karren afhandelen: Adventure, Fantasy, Humor, Sci Fi, Sports, Historical,… ze hebben geen geheimen meer voor mij! Bring it on!

Woensdag begon de vakantie en kwam een vriendinnetje uit Tine’s klas spelen. Heerlijk om hen af te luisteren en te horen hoe ze Engels praten!

Donderdag was het Thanksgiving en aangezien hier dan alles dicht is, hebben we samen naar de film “Monsters University”gekeken. Gelijk een echte Amerikaan, met popcorn op onze schoot en ons drankje bij de hand! Ik heb geen stuffed turkey gemaakt, (Ah neen, ik ga toch niet doen wat miljoenen anderen doen, zeker??!! Zo zit ik niet in mekaar!) maar heerlijk gebakken zalm met boontjes en pommes dauphinoises klaargemaakt. En het heeft gesmaakt, zulle! Als afsluiter een heerlijk verfrissende dame blanche en onze avond kon niet meer stuk.

Vandaag was het “Black Friday”. Deze dag is vergelijkbaar met de start van de solden in België. Iedereen, maar dan ook iedereen, doet die dag verschrikkelijk goede koopjes! Echt waar, de kortingen zijn onwaarschijnlijk hoog en voor een appel en een ei is je kar volgeladen met van alles en nog wat. Deze kortingsperiode is van vrijdag tot en met zondag. Dan is het afgelopen… dus snel zijn is de boodschap. Het betreft niet enkel kledij, maar evengoed electronica, huishoudtoestellen, beddengoed, juwelen, speelgoed, lederwaren, noem maar op… Alles wordt aan dumpingprijzen verkocht. Morgen ga ik op zoek naar kerstkadootjes, misschien vind ik wel iets leuks, wie weet…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s