Vakantie versus school

De leerlingen in België hadden deze week vakantie, doch onze meiden moeten nog wachten tot Thanksgiving (eind november) alvorens ze 3 daagjes vrijaf hebben. Maar op school doen ze hele leuke dingen, hoor 🙂   Zo hebben ze vorige week geoefend wat ze moeten doen als er zich een tornado voordoet. Hanne haar mondje stond niet stil: ze moeten in een rij de gang ingaan, mooi achter elkaar en zeker niet duwen zodat er niemand valt, in de gang op hun knietjes gaan zitten, zich voorover buigen en zich zo klein mogelijk maken, met hun hoofd tegen de muur aan en met hun handjes hun hoofd beschermen.

Er doen zich hier niet zoveel tornado’s voor, maar als ze komen, laten ze een vreselijke ravage na. Dit weten ze hier maar al te goed want in 1997 heeft er zich een hele zware voorgedaan in Cedar Park (een F3 tornado). Meer info hierover vind je hier (scroll naar beneden naar “F3 Cedar Park tornado”). Gelukkig komen deze maar zelden voor.

Vorige week heeft er zich ook een zware storm voorgedaan, met donder en verschrikkelijke bliksemschichten. Het was 10 jaar geleden dat het hier nog zoveel en hard geregend had: 85 mm regen op 1 nacht! Het meeste wat wij in Wetteren opgemeten hebben in de 10 jaar dat we er gewoond hebben, is 60mm per nacht. Dus, dat kan al tellen, niet?

Ons Babiche wou diezelfde morgen buiten doch was tegen 17u nog niet terug. Het goot pijpenstelen en bliksemde bijna aan één stuk door. Ook ’s avonds kwam ze niet aan de achterdeur zitten. En wij maar roepen naar dat arme beestje… Iden dito ’s anderendaags, geen Babiche…. zucht… Stel je voor dat ze niet meer terug komt, al onze moeite en energie (en geld!) voor niets… Om nog maar te zwijgen van de tranen en het gebroken hart van Tine… En dan, ineens hoor ik iets aan de achterdeur: Babiche! Ze is terug na 22u weggeweest te zijn! Wat een opluchting!

Zo zie je maar, onze zenuwen worden af en toe nog danig op de proef gesteld 😉

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s