6e week in the USA

Het is al onze 6e week van ons nieuwe leven, wat gaat de tijd toch snel…

Op maandag 7 oktober was het oudercontact voor Hanne. De juf was verbaasd en blij hoe veel Hanne al bijgeleerd heeft op die paar weken. Over het algemeen verstaat Hanne wat de juf vraagt of verlangt en voert ze mooi en flink haar taakjes uit. Soms wil het echter eens niet lukken en proberen ze beiden met gebarentaal en prentjes uit te leggen wat ze bedoelen. Hanne begint ook al korte zinnen en vraagjes te formuleren, weliswaar nog schuchter en stilletjes… De “Hanne-stijl” zal later wel komen 🙂

Dinsdag 8 oktober kregen we dan eindelijk bevestiging i.v.m. de afspraak bij de ‘title office’ (vergelijkbaar met een notariaat in België). Dinsdagavond ging er een kuisfirma het huis proper maken zodat alles netjes zou zijn tegen dat we ’s anderendaags de sleutel gingen krijgen.

Woensdag 9 oktober, op mijn zus haar verjaardag, werden we bij Gracy Title verwacht. Na een ontelbaar aantal handtekeningen te hebben gezet, krijgen we eindelijk de sleutels overhandigd. We zijn dus direct tot daar gereden om te gaan kijken naar al dat moois dat nu van ons is. Het kuiswerk viel dik tegen: de vloeren plakten aan onze schoenen, het stof was niet afgedaan, er was niet gestofzuigd, ramen niet gepoetst,… Enfin, het trok op niets…

Donderdagmorgen dus direct met emmer en dweil naar ginds. We hadden tevens een afspraak met iemand die laminaat legt, hij zou komen kijken en een offerte opmaken. De werken konden in principe de week er op al aanvangen. Ook voor de raambekleding kwam er iemand langs, doch de prijs was een beetje boven ons budget. We zoeken dus een andere en goedkopere oplossing.

Vrijdag 11 oktober: alles inpakken in het appartement, verhuismannen laten komen, alles laten inladen in de verhuiswagen en in het huis laten leveren/assembleren. Tegen 18u staan alle meubels op hun plaats. Zo snel gaat dat hier, zie!

Zaterdag en zondag voortdoen met uitpakken, kuisen, rangschikken en herrangschikken, nieuwe slaapkamer voor Tine en onszelf kopen, dozen legen, nog meer kuisen, …

Maandag 14-10 geen school wegens Columbus Day, dinsdag nog wat kuisen, woensdag Tine’s slaapkamer in ontvangst nemen en nog wat kuisen want het is hier echt nodig!

Vandaag, donderdag 17 oktober, gingen ze komen om de laminaat te leggen. Rond 10 uur gaat de bel: een Mexicaan staat voor de deur en tracht in zijn beste Engels uit te leggen dat hij voor de vloeren komt. We laten hem binnen, leggen uit wat er dient te gebeuren en nog geen kwartier later staan hier ineens 6 Mexicanen in de living. In een mum van tijd is al het tapijt verwijderd en wordt er geklopt, geschrobd, gestofzuigd, gemeten en gezaagd en dit laatste niet door mij! Die Mexicanen kunnen er wat van! Hopelijk zijn ze deze avond klaar met alles, dan kan ik morgen stof afdoen en is alles proper tegen dat ze zaterdag de zetel en onze slaapkamer leveren.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s