1e week als huisvrouw

Maandag 30-9 was Philippe zijn laatste dag verlof, we gingen nog een beetje shoppen doch dit was zonder Tine gerekend. Bleek dat ze zich niet goed voelde en thuis wou blijven. Hoe meer de tijd verstreek, hoe beter ze zich voelde. Dan toch maar naar school, maar niet zonder bij de “nurse” langs te gaan voor een controle. Als zij vindt dat een kindje niet ok is, mag het niet binnen op school. Gelukkig werd Tine “gezond” verklaard en kon ze alsnog de lessen bijwonen.

Dinsdag 1-10 was Philippe’s eerste werkdag. Hij keek er ontzettend naar uit. Voor mij was het mijn 1e dag als huisvrouw, (gelukkig nog niet “desperate”…). Mijn dag was goed gevuld, al was het maar met sporten, wassen, strijken, boodschappen doen, beetje poetsen en natuurlijk mijn vrijwilligerswerk in de bib. De dag was zo om! Idem dito voor woensdag, donderdag en vrijdag.  De uren vliegen hier gewoon voorbij…

Tussendoor dienden we ook nog enkele papieren in orde te brengen voor onze hypotheek. De “vervaldatum” komt steeds dichterbij. Als alles goed gaat, krijgen we dinsdag 8-10 de sleutel van ons nieuwe huis… Helaas ging niet alles goed en krijgen we de sleutel pas woensdag 😦  Je denkt nu misschien wel van “huh, 1 dagje verschil maar?” Maar ik kan je verzekeren, als je elke nacht verschillende keren door de goederentrein wakker gemaakt wordt en door buurman die om 5.30u opstaat, zou je ook blij zijn. Temeer dat we niet gewoon zijn om op een klein appartement te zitten met nog steeds meer dan de helft van ons gerief in dozen… Voor mij kan het dus niet snel genoeg volgende week zijn!

Zaterdag was er “garage sale” in de wijk. Ik had graag fietsen gekocht voor de meisjes, maar helaas pindakaas, we hebben er geen gevonden… De vorige eigenaar van ons nieuwe huis hield ook een garage sale. We zijn ons gaan voorstellen en mochten buiten nog eens een kijkje nemen. We zijn ook gaan kijken voor andere vloerbekleding voor in het huis. De 2 slaapkamers op het gelijkvloers, de living, de eetplaats en de trap hebben nl. tapijt en dat vind ik niet zo hygiënisch. Een andere toepassing dringt zich zodoende op. A.s. donderdag komen ze van Soleil Floors opmeten en brengen ze een staal mee van onze keuze. Hopelijk kunnen ze ook snel de vloer leggen. Meer nieuws hierover volgende week.

Vandaag was een rustig dagje. De meisjes hadden nog extra shortjes nodig om fatsoenlijk te kunnen sporten. Hanne had totaal geen zin om te passen tot ze in de winkel al die mooie kleertjes zag en we haar een donut beloofden… Tine wordt binnen 3 weken 9, doch als we naar haar maat zoeken, vallen alle kleren van haar tengere lijfje. De schat is naar huis gegaan met maatje 5/6! Stel je voor! Gelukkig vond ze het niet erg en was ze toch blij met al haar mooie, nieuwe shortjes.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s