Rodeo!

De weekends zijn er om plezier te hebben, dus ook dit weekend stond fun op het programma. Het was kermis in New Braunfels met ’s avonds een echte rodeo (klik hier om naar de officiële website van ‘Comal County Fair and Rodeo’ te gaan). Dit mochten we als nieuwbakken Americans to be niet missen! Na ongeveer anderhalf uur in de auto, doemden er grote kermisattracties op in de verte. De kinderen waren al in hun nopjes. De auto werd naar een parkeerplaatsje geleid door een cowboy op zijn paard! Dit alleen al werkte op de lachspieren van onze dochters. Dit hadden we nog nooit gezien… Het was enorm warm (93 graden Fahrenheit of 34 graden Celsius) en vochtig gezien er onweer in de lucht hing. Binnen de kortste keren waren we aan het zweten. Het eerste wat we dus deden was drinken… en eten natuurlijk. Aja, we zijn in Amerika: food and drinks everywhere! Hanne in haar nopjes met haar stukje pizza en huge coke! Dan op de ‘molekes’ en puffen in de zon.

Tegen 19 uur zaten we op de tribune om de rodeoshow te aanschouwen. Juist op tijd voor de regen met bakken uit de hemel viel. Eerst kregen we een muzikaal opwarmertje van de Cowgirl Chicks evenals een mooi staaltje acrobatie op paarden. Ik kan het helaas niet beschrijven, maar het was prachtig. Om een idee te krijgen van wat wij gezien hebben, kan je best hier klikken. Ik kan je verzekeren, je mond zal openvallen… Ze hebben niet alles gedaan wat er op het filmpje te zien valt omdat het pijpenstelen regende en de aarde omgetoverd was in een helse modderpoel. Het zou te gevaarlijk geweest zijn om uit te glijen en te vallen.

Daarna volgde er, alweer typisch Amerikaans, een eerbetoon aan iedereen die meegeholpen had om de rodeo mogelijk te maken. En omdat het de 120e editie was, kwamen de “wounded soldiers” ook voorbij. Ook zij kregen een eervolle vermelding terwijl iedereen ging recht staan en petten/cowboy hoeden af deed. Respect…. Daarna kon het spektakel beginnen, weliswaar met de voeten tot voorbij de enkels in de modder: lasso werpen, bull riding, horse riding, om ter snelst een parcours afleggen, en zelfs kleine jongens en meisjes (leeftijd 4-5 jaar) werden niet vergeten in deze gietende regen: “sheep riding for kids”. Dit is hetzelfde als bull riding voor de volwassenen, maar dan op schapen… en de kindjes hadden een helm op i.p.v. een cowboy hoed.

Dit alles duurde ongeveer anderhalf tot 2 uur. Het regende onophoudelijk tijdens de rodeo met alle gevolgen van dien: heel het terrein stond onder water! Hoe geraakten we aan onze auto zonder natte voeten? Helaas, pindakaas, het ging niet lukken… Dan maar kindjes op de arm zodat hun voeten/schoenen toch droog bleven en door het water naar de uitgang. Het water stond op sommige plaatsen 20cm hoog. Er moest zelf een auto uit de smurrie getrokken worden. Gelukkig rijdt meer dan de helft van de Amerikanen met een pick up truck, dus dat was geen probleem… Onze auto stond gelukkig hoog genoeg en had bijgevolg geen last van het water. Onze voeten daarentegen…

Het was een geslaagde dag/avond: kindjes content dus mama en papa ook content 🙂

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s