1e week als vrijwilliger…

Vorige week is mijn week gestart met een “orientation” in de schoolbib. Dit was een uiteenzetting met do’s and don’ts voor de vrijwilligers die in de bib willen meehelpen. Deze telt ongeveer 19.000 boeken en per dag worden er ongeveer 200 stuks in- en uitgeschreven, dus kunnen ze elke helpende hand gebruiken gezien er maar 2 medewerkers in dienst zijn. Er bestaat zelfs een speciale groep leerlingen (van het 3e tot 5e leerjaar) die de boeken in de rekken mag zetten. De leerlingen mogen dit tijdens de speeltijd of middagpauze doen of zelfs na schooltijd. Gezien Hanne op dinsdagmiddag en Tine op vrijdagvoormiddag naar de bib gaan, mogen ze me op die dagen ook verwachten.  Dinsdag was ik al direct van de partij en zag ik mijn kleine ukje boeken kiezen met haar klasje. Heerlijk om te zien hoe ze het doen… Ik heb meegeholpen boeken inscannen en in de rekken zetten. Voor ik het wist, was het alweer tijd om naar huis te gaan. Vrijdag was Tine aan de beurt maar om de een of andere reden is ze pas na de middag naar de bib geweest en heb ik haar dus niet aan het werk gezien…

Woensdag was er oudercontact voor Tine. De juf zei dat ze heel gemotiveerd is, doch af en toe nog gefrustreerd geraakt als ze tijdens de les de uitleg niet begrijpt. Echter, voor wiskunde is ze ‘top of her class’! Ze heeft quasi geen uitleg nodig om haar rekenoefeningen foutloos op te lossen. Ons Tine-miene ziet er fragiel uit, maar ze is een vechter en een echte volhouder! Ze zal er geraken, al is het met vallen en opstaan en met af en toe een traan! And that’s the spirit the Americans love so she will fit in just perfectly!

Donderdagmiddag zijn Philippe en ik gaan eten met een Belg die de green card lottery gewonnen heeft en hier al een jaartje woont. Hij is hier al goed ingeburgerd en wij kunnen nog wat praktische tips gebruiken. Hoewel de zomers hier enorm warm en sweaty zijn, wil deze man niet meer terug naar België. Misschien denken wij over een jaar ook wel zo…

Als afsluiter deze week kreeg Philippe nog een onverwachte e-mail van zijn werkgever. Hij heeft zijn eerste award binnen! Alweer iets typisch Amerikaans: awards uitreiken 🙂 De award die hij gewonnen heeft, heet de “cheers awards”. Deze werd uitgereikt omdat Philippe ondanks de praktische beslommeringen i.v.m. de verhuis naar de US, toch zijn project op tijd opgeleverd had. Daarom krijgt ij ook van mij een dikke kus hiervoor!

One thought on “1e week als vrijwilliger…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s