Allerlei # 2

De week is voorbij gevlogen!

Dinsdag heb ik de eerste PTA meeting bijgewoond. Dit is de Parent Teacher Association, m.a.w. het oudercomité. Het gaat er zeer “Amerikaans” aan toe. Eerst moesten we getrouwheid aan de vlag zweren (echt waar! Niet enkel de kinderen dienen dit te doen) en niet zomaar opzeggen. Nee, hoor, mooi rechtop staan. Met je hele lichaam naar de vlag gedraaid en met je hand op je hart. Dan pas mag je uw zegje doen 🙂 Ik moet toegeven, het had wel iets. Dat kennen we niet In België, zo’n patriotisme! Ik heb me ook opgegeven om een handje te helpen in de bib (aja, wat moet ik anders doen met al die vrije tijd?). Daarvoor mag ik maandag langsgaan op school. Ben eens benieuwd of we op die bijeenkomst ook de vlag moeten groeten…

Donderdag hebben we een typisch Amerikaanse zetel gekocht… met cup holders en zo (OMG!)… voor in de game room… of de living,… daar zijn we nog niet uit… Ik vind het een gedrocht, maar hij zit wel goed, I must admit. Hierbij enkele foto’s

Auto’s: onze auto’s, die bij Ford besteld waren, stonden al een tijdje klaar omdat ze dachten dat we pas op 1 oktober in Amerika aankwamen… Mis poes, het was dus vroeger 🙂 Vrijdag hadden we een afspraak om ze op te halen. We konden precies geen beter moment uitkiezen om ermee naar huis te rijden! Het goot! Maar echt, het regende pijpenstelen! Nochtans was iedereen in Austin blij met de regen. In totaal is er 150 liter/m2 gevallen! Lake Travis is een klein beetje opgevuld, maar helaas nog niet genoeg. Naar het schijnt hebben ze in 3 jaar tijd geen aanzienlijke regen meer gehad. Het niveau van Lake Travis is gedaald met 60 voet (18 meter) over de laatste jaren en dit moet dringend opgevuld worden. Vandaar dat iedereen blij is met de regen. Klik hier om het niveau van Lake Travis te volgen.

Hieronder zie je ook enkele foto’s van onze auto’s.

Vandaag zijn we naar het “Austin Nature and Science center” geweest. Wat een leuk park! Hier mocht je echt alles aanraken, van skeletten tot vossenvachten tot slangenvellen! Je kon er ook dino-opgravingen doen. De meisjes voelden zich echte paleontologen!  Hier moeten we zeker nog eens naar toe, maar dan liefst in de winter of als het eens een minder warme dag is… Hierbij enkele foto’s van het prachtige park.

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s