Busy week…

Het is deze week heel druk geweest, maar het einde komt in zicht, oef…

Dinsdag i.p.v. maandag zijn onze dozen met persoonlijke spullen eindelijk toegekomen. Om 10u werden ze beneden aan de trap afgezet en om 10u30 stonden ze allemaal netjes boven aan de deur van ons appartement. Amai, was me dat zweten!  Onze nieuwe wasmachine en droogkast werden ook geleverd (gelukkig dienden we deze niet zelf naar boven te sleuren), evenals de hoogslaper van de meisjes! Ze waren in de wolken toen ze in hun kamertje binnen gingen. Ons bed werd ook vakkundig in elkaar gevezen door Philippe.  Nu kan ons leven hier echt beginnen!

Gisteren, donderdag 12-9, heeft Philippe zijn “social security number” ontvangen (yay!)en konden we een bankrekening openen. Ook dit geeft een beetje meer rust en vooral meer gemak wat de aankopen van groceries en alledaagse dingen betreft. Begin volgende week zouden onze bankkaarten moeten arriveren alsook de cheques. Ja, ja, cheques, want in Amerika wordt bijna alles via cheque betaald. We kunnen nu ook “credit history” beginnen opbouwen. Via deze “history” kan de bank zien of je al dan niet betrouwbaar bent (lees op tijd uw schulden vereffend) en krijg je betere voorwaarden bij het afsluiten van een lening en/of hypotheek.

Gisteren was ook de inspectie van ons nieuwe huis. Zulke inspecties worden uitgevoerd in opdracht van de koper voor rekening van de verkoper. Dit om te zien in welke staat het huis zich bevindt en of er bepaalde zaken extra aandacht verdienen zoals bv. een lek in het dak of zo… Ons huis heeft niets waarover we ons zorgen hoeven te maken. De inspecteur zei zelfs dat hij nog maar weinig huizen gezien heeft die zo goed onderhouden geweest zijn! Als dat geen meevaller is? De meisjes (en Philippe en ik eigenlijk ook) willen zo snel mogelijk verhuizen. Als alles goed gaat, zou dit tegen midden oktober reeds kunnen. Dus, met z’n allen duimen, hé?!

Hieronder nog enkele foto’s…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s