Embassy of the United States of America

Vandaag was een belangrijke dag: we hadden om 9.15u een afspraak bij de Amerikaanse Ambassade te Brussel. Vroeg uit de veren was dus de boodschap gezien de rit naar Brussel altijd langer duurt dan je verwacht…

De kindjes werden al om 7.10u aan school afgezet. Volgens Touring was er nergens file op de E40. Dit lijkt te mooi om waar te zijn! Voor we het goed en wel beseffen, stond onze wagen al om 8.15u geparkeerd op de Regentlaan te Brussel. Er was dus nog even tijd voor een tasje thee of koffie.

De Ambassade was een groot beige gebouw met 2 grote wapperende Amerikaanse vlaggen ervoor. Zowel aan het begin als aan het einde van het gebouw stond een wachter. We dienden ons bij hen te identificeren. Gelukkig stonden we op hun lijstje; men verwachtte ons dus… Na de 2 controles mochten we het gebouw één voor één binnen. Ook hier dienden we een controle te ondergaan: identiteitskaart tonen en door de metaaldetector, net als op de luchthaven! Handtas, GSM en dergelijke dienden we achter te laten bij een andere wachter, alweer één voor één binnen in een wachtzaal, dan een volgnummertje trekken en onze beurt afwachten.

Na een korte wachttijd mochten we bij een vriendelijke dame onze paspoorten en nodige documenten/bewijzen overhandigen. Dan weer wachten… en wachten…. en wachten…

Eindelijk, rond 11.30u mochten we dan bij een Amerikaan onze uitleg gaan doen: hoe lang we al getrouwd waren (16 jaar), kinderen, hoe oud, korte H1B visum uitleg, finger print controle (die bij mij om de één of andere reden niet wilde lukken) en dan, net toen we dachten dat alles in orde was, kreeg die man een foutmelding op zijn computer! HELP! Zeg dat het niet waar is!

Gelukkig was het probleem snel opgelost en kregen we te horen dat begin volgende week onze paspoorten met de vereiste stempels in de bus zullen steken!

Joepie! Dan kunnen we onze vliegtuigtickets bestellen en kan alles definitief van start gaan!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s